Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Barcelona izvlekla celo kožo iz Zlatoroga

Srčni Celjani so se odlično upirali zvezdnikom. Izstopala predvsem Domen Novak in Miljan Vujović. Domen Makuc vodil napad gostov. Tomaž Ocvirk pohvalil fante.
Žiga Mlakar se je boril za vsako žogo. FOTO: CPL
Žiga Mlakar se je boril za vsako žogo. FOTO: CPL
24. 2. 2021 | 22:40
24. 2. 2021 | 23:16
3:14
Malo je zmanjkalo za prvovrstno senzacijo v ligi prvakov. Rokometaši Celja Pivovarne Laško so proti Barceloni vodili za tri gole, dobili polčas, imeli štiri minute pred koncem napad za vodstvo, na koncu pa je kakovost devetkratnih evropskih prvakov nagnila jeziček na tehtnici na stran Kataloncev, ki ostajajo neporaženi v elitnem tekmovanju.

image_alt
Sijajna novica z Dunaja: Celje in Krim v osmini finala


Celjanom kljub devetemu porazu na 12 tekmah čestitke za odpor. Kadar so motivirani in nimajo pritiska, se znajo postaviti po robu tudi najboljšim. Če bi bil Zlatorog poln, bi decibeli ogrožali stekla in bobniče. Morda bi navijači dali fantom dali dovolj energije za popoln podvig. Tako pa so se v zadnjih minutah igralci Barcelone le izvlekli iz zagate in si zagotovili 1. mesto v skupini B.



V ekipi Tomaža Ocvirka, ki je odlično pripravil fante za spopad z gigantom, je v prvem polčasu blestel Domen Novak, njegov peti gol od sedmih je v 24. minuti prinesel vodstvo s 14:11. V drugem je bil sijajen vratar Miljan Vujović, ki je Celjane po delnem izidu 0:5 na začetku drugega polčasa vrnil med žive. Tadej Mazej je dobro zamenjal poškodovanega Tilna Kodrina in v 25. minuti izenačil na 29:29, Celjani so imeli po novi obrambi Vujovića napad za vodstvo, a je dotlej odlični 18-letni Arsenije Dragašević storil začetniško napako, nakar so gostje tekmo sklenili s tremi zadetki.

Matic Grošelj je dosegel en gol za Celje. FOTO: CPL
Matic Grošelj je dosegel en gol za Celje. FOTO: CPL

 

Makuc pokazal mojstrstvo


Barcelona je morda začela v tretji prestavi, ampak se morala pošteno preznojiti za zmago. Manjkalo ji je nekaj glavnih adutov, so pa igrali vsi trije slovenski legionarji Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc. Posebej slednji (strel 5:5) je pokazal, da je pravi biser celjske rokometne akademije.



»Igrali smo zelo dobro, zlasti v prvem polčasu, v ključnih minutah smo storili nekaj neumnih napak v napadu. Sem pa ponosen na fante, ki kljub črnim minutam na začetku drugega polčasa niso vrgli puške v koruzo in so se borili do konca,« je bil s predstavo zadovoljen Ocvirk.

Tomaž Ocvirk je bil blizu veliki senzaciji. FOTO: Damir Krajac/Cropix
Tomaž Ocvirk je bil blizu veliki senzaciji. FOTO: Damir Krajac/Cropix


Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine