Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Peking 2022

Slovenija že ima dve, Američani na prvo čakali več kot en teden

Črni niz ameriške reprezentance na letošnjih olimpijskih igrah je prekinila Lindsey Jacobellis, ki je bila v karieri že večkrat blizu velikemu uspehu.
Lindsey Jacobellis je ugnala Francozinjo Chloe Trespeuch in Kanadčanko Meryeto Odine (vse na fotografiji). FOTO: Mike Blake/Reuters
Lindsey Jacobellis je ugnala Francozinjo Chloe Trespeuch in Kanadčanko Meryeto Odine (vse na fotografiji). FOTO: Mike Blake/Reuters
J. K., STA
9. 2. 2022 | 10:45
9. 2. 2022 | 10:56
1:42

Ameriška deskarka Lindsey Jacobellis je na olimpijskih igrah v Pekingu osvojila prvo zlato kolajno za Združene države Amerike na teh igrah. Jacobellisova, ki nastopa že na svojih petih ZOI, je v finalu deskarskega krosa ugnala vse tekmice in pri 36 letih prišla do tako želenega zlata.

Jacobellisova je s tem prejela obliž na rano iz Torina 2006, ko je v finalu močno vodila, nato pa ji je napaka na zadnjem skoku odnesla olimpijski naslov. V Italiji se je morala zadovoljiti s srebrom, potem ko se je po veliki prednosti tik pred ciljno črto odločila, da bo predčasno slavila, vendar je pri tem padla. To je bila tudi njena edina kolajna z OI doslej.

Ameriška deskarka, najuspešnejša športnica v tej disciplini na svetovnih prvenstvih, je nato nastopila še na igrah v Vancouvru 2010, Sočiju 2014 (obakrat je prišla le do malega finala) in Pjongčangu 2018 (4. mesto), preden je v Pekingu končno stopila na olimpijski prestol. Srebro je v snežnem parku Genting osvojila Francozinja Chloe Trespeuch, bron pa Kanadčanka Meryeta Odine.

Branilka olimpijskega naslova izpred štirih let Italijanka Michela Moioli je izpadla v polfinalu, svetovna prvakinja Britanka Charlotte Bankes pa je nastope končala v četrtfinalu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine