Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Za uvod poraz proti Špancem

Naša moška rokometna reprezentanca je zelo spodbudno začela tekmo proti ugledni španski vrsti, nato pa je slednja uprizorila zasuk za zmago s 25:22 (8:11).
Takole je Borut Mačkovšek poskusil ustaviti Aleixa Gomeza. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
Takole je Borut Mačkovšek poskusil ustaviti Aleixa Gomeza. FOTO: Eloisa Lopez/Reuters
S. U.
27. 7. 2024 | 09:41
27. 7. 2024 | 10:51
2:05

Po četrtkovi olimpijski premieri naše ženske rokometne reprezentance in takrat pričakovanem porazu proti Danski je napočil čas za pariško premiero moške izbrane vrste. Ta ima za uvod podobno visoko oviro – Španijo. In to je pokazal drugi polčas te tekme,v katerem si je španska vrsta priborila zmago s 25:22.

Prvi polčas pa je slovenskim privržencem ponudil več upanja kot tista tekma deklet. Boj na igrišču je bil namreč izenačen, oba vratarja – Klemen Ferlin pri Sloveniji ter Gonzalo Vargas pri španski vrsti – sta bila za začetek zanesljiva, prvi polčas je dejansko napovedoval negotov boj za zmago. Toda v sklepnem delu so se naši rokometaši odrezali z učinkovito predstavo in pobegnili tekmecem na prednost treh golov.

Prvih 30 minut se je tako razpletlo z vodstvom naše reprezentance z 11:8,  med Slovenci je bil najučinkovitejši Dean Bombač, ki je zadel vseh pet sedemmetrovk. 

Že kmalu po začetku drugega dela pa se je tehtnica močno nagnila na špansko stran. Španci so hitro izid zasukali, prerešetali omenjenega slovenskega vratarja Ferlina, ki ga je pozneje zamenjal izkušeni Urban Lesjak. Naši igralci so se poskusili vrniti v boj za zmago, toda storili so preveč napak in drago plačali izgubljene žoge. Najučinkovitejši je ostal s petimi goli Bombač, Tilen Kodrin je zadel štirikrat.

V naslednjem kolu se bo v ponedeljek Slovenija pomerila s Hrvaško. 

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine