Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Trikratni olimpijski prvaki za razred boljši od Slovencev

V zadnjem pripravljalnem nastopu pred sobotnim štartom v Parizu so slovenski rokometaši doživeli visok poraz proti gostiteljem.
Med slovenskimi rokometaši je bil najučinkovitejši Aleks Vlah. FOTO: dokumentacija Dela
Med slovenskimi rokometaši je bil najučinkovitejši Aleks Vlah. FOTO: dokumentacija Dela
STA, Š. R.
23. 7. 2024 | 21:19
23. 7. 2024 | 21:20
2:28

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred sobotno olimpijsko premiero proti Špancem v Parizu izgubila proti Franciji s 30:39 (14:20).

Pri slovenski izbrani vrsti je bil na tekmi najbolj učinkovit Aleks Vlah z osmimi goli. Dean Bombač, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Borut Mačkovšek so dosegli po tri, Matej Gaber in Nejc Cehte po dva, Blaž Janc, Nik Henigman, Blaž Blagotinšek, Domen Novak, Tilen Kodrin in Kristjan Horžen pa po en gol.

»V prvem polčasu smo malce 'zaspali', bržkone je bila to posledica poti do dvorane. Na današnji tekmi smo resen rokomet prikazali le med 30. in 45. minuto, ko smo se Francozom približali na dva gola. Na koncu smo opravili veliko kadrovskih menjav in doživeli poraz. Najbolj pomembno je, da na tekmi ni bilo nobenih poškodb,« je po obračunu proti rokometnim silakom iz Francije dejal slovenski selektor Uroš Zorman.

Naši rokometaši bodo v prvem delu tekmovanja nastopili v skupini A. med 27. julijem in 4. avgustom se bodo vsak drugi dan v dvorani Paris Expo Porte de Versailles pomerili proti Špancem (9.00), Hrvatom (11.00), Švedom (16.00), Japoncem (19.00) in Nemcem (14.00).

V četrtfinale bodo napredovale reprezentance od 1. do 4. mesta, ki se bodo nato v tekmah na izločanje pomerile z najboljšimi štirimi iz skupine B, kjer bodo nastopile Francija, Danska, Norveška, Madžarska, Egipt in Argentina.

Prvi del olimpijskega turnirja bo na sporedu v francoski metropoli, drugi pa na stadionu Pierre Mauroy v Lillu, ki bo za rokometne potrebe sprejel 26.000 gledalcev. Četrtfinalne tekme v Lillu, približno 200 km od Pariza, bodo na sporedu 7., polfinalni 9., tekmi za prvo in tretje mesto pa 11. avgusta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine