Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Slovenci si prvega mesta niso najbolj želeli

Prvo mesto v skupini A so si v skupini rokometnega turnirja priigrali Nemci. Naši so že v prvem polčasu, ko so zaostajali za devet golov, vrgli puško v koruzo.
Slovenski rokometaši so odlično odprli dvoboj proti Nemcem, a v drugem delu prvega polčasa so le še tekali gor in dol. FOTO: Aris Messinis/AFP
Slovenski rokometaši so odlično odprli dvoboj proti Nemcem, a v drugem delu prvega polčasa so le še tekali gor in dol. FOTO: Aris Messinis/AFP
Š. R., STA
4. 8. 2024 | 14:38
4. 8. 2024 | 16:05
2:33

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na olimpijskih igrah v Parizu v predtekmovalni skupini A osvojila drugo mesto. Z Nemci se je merila za prvo mesto, a se naši rokometaši niso preveč pretegnili. Bolj kot ne so taktično prepustili zmago in prvo mesto v skupini tekmecem ter izgubili z 29:36 (14:23). V Četrtfinalu se bodo Slovenci pomerili z Egipčani ali Norvežani.

Že prvih 30 minut minutah ni bilo več neznank o tem, kdo bo prvi v skupini ali kdo si bolj želi zmage. Nemci imajo visoko prednost in so dosegli kar 23 golov. Prvi del je minil v slovenski premoči, naši rokometaši so imeli v 15. minuti tudi dva gola prednosti (10:8). V nadaljevanju se niso prav veliko naprezali. Ob odmoru je prednost Nemcev znašala kar devet golov.

V slovenski izbrani vrsti sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Kristjan Horžen s sedmimi in Nik Henigman s štirimi goli, vratarja Urban Lesjak in Urh Kastelic pa sta skupno zbrala osem obramb.

Zaradi poškodb sta tekmo izpustila vratar Klemen Ferlin in krožni napadalec Matej Gaber, že prej je poškodba kolena od moštva oddaljila Boruta Mačkovška.

Kristjan Horžen je bil najučinkovitejši Slovenec. FOTO: Aris Messinis/AFP
Kristjan Horžen je bil najučinkovitejši Slovenec. FOTO: Aris Messinis/AFP

Slovenski in nemški rokometaši so si že pred medsebojno tekmo izborili nastop v četrtfinalu. Švedi so na današnji prvi tekmi zanesljivo premagali Japonce s 40:27, tekma med Španci in Hrvati pa se bo pričela ob 21. uri.

Po nepolnem zadnjem krogu v skupini A je Nemčija zbrala osem, Švedska in Slovenija po šest, Španija in Hrvaška (obe tekmi manj) po štiri, Japonska pa ni osvojila nobene točke.

Slovenija je na uvodni tekmi turnirja klonila proti Španiji, nato pa nanizala tri zaporedne zmage, proti Hrvaški, Švedski in Japonski, s čimer si je že pred zadnjim krogom skupinskega dela zagotovila uvrstitev med najboljših osem reprezentanc na letošnjih OI.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine