Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Pariz 2024

Tudi Kauzer zagledal petdesetico, sanje o finalu splavale po vodi

Peter Kauzer je v polfinalu tekme kajakašev v slalomu na divjih vodah na olimpijskih igrah domnevno izpustil osma vrata in ostal brez možnosti za kolajno.
Peter Kauzer se ni strinjal s kaznijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
Peter Kauzer se ni strinjal s kaznijo. FOTO: Molly Darlington/Reuters
1. 8. 2024 | 13:54
1. 8. 2024 | 16:14
2:09

V Parizu se bodo danes končala olimpijska slalomska tekmovanja na divjih vodah. Zadnje kolajne bodo namenjene kajakašem. Med polfinalisti je bil tudi Peter Kauzer. Vozil je dobro in v cilj priveslal na videz brez napak ter s časom 92,80 takrat zasedel drugo mesto, kar bi ga zanesljivo pripeljalo med najboljšo dvanajsterico med 20 tekmovalci.

Toda takoj zatem se mu je zgodilo podobno kot pred dnevi kanuistu Benjaminu Savšku v finalu. Sodnik pri osmih protitočnih vratcih mu je pripisal maksimalno kazen 50 sekund. Zasavec je takoj odmahnil z roko, češ da ni izpustil vrat in tudi posnetek ni razkril napake. Vendar je odločitev ostala in tako so sanje o finalu na petih olimpijskih igrah splavale po vodi. Štiridesetletni Kauzer je leta 2016 v Riu osvojil srebro.   

Naslov prvaka iz Tokia bo branil Čeh Jiri Prskavec, na štartu je tudi prvak iz Ria, Britanec Joseph Clarke. Omenjena bosta lovila zgodovinski dosežek, saj do zdaj še nihče ni osvojil dveh zlatih olimpijskih kolajn.

Poleg omenjenih med favorite sodijo še Italijan Giovanni di Gennaro, Slovak Jakub Grigar, predvsem pa domačin Titouan Castryck, prepričljivo najboljši v kvalifikacijah. Že kanuist Nicolas Gestin je dokazal, da so Francozi dobro preučili domačo progo in da se na njej odlično znajdejo.

Od slovenskih kajakašev ima na olimpijskih igrah poleg Kauzerja odličje še Andraž Vehovar, ki je bil drugi v Atlanti leta 1996.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine