Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija v drugem polčasu boljša, toda zmaga je ostala v Nemčiji

Ljubljančani so v Heidenheimu v Nemčiji zaman poskušali presenetiti favorita, ki je v tej sezoni opozoril nase tudi v bundesligi.
Matevž Vidovšek je takole pospremil gol Nemcev, v ozadju pa se je veselil Adrian Beck. FOTO: Robin Rudel/Reuters
Matevž Vidovšek je takole pospremil gol Nemcev, v ozadju pa se je veselil Adrian Beck. FOTO: Robin Rudel/Reuters
F. T.
3. 10. 2024 | 18:15
3. 10. 2024 | 20:44
4:28

Nogometaši Olimpije so gostovali v Nemčiji, Heidenheim je bil njihov prvi tekmec v tej sezoni konferenčne lige, tekma pa je z izidom 2:1 pripadla domačim. Dvoboj Heidenheim vs. Olimpija so bolje odprli gostitelji, ki so prešli v vodstvo že v 6. minuti. Dolgo kombinatorno akcijo Nemcev na desni strani je unovčil Adrian Beck, ki je vrgel na finto Marcela Ratnika, nato pa matiral še vratarja Matevža Vidovška. Drugi slovenski predstavnik v tem tekmovanju, Celje, je v sredo izgubil na gostovanju na Portugalskem.

Trener zeleno-belih Victor Sanchez je poslal v ogenj pričakovanih enajst nogometašev, njegova ekipa je bila do gostovanja v Nemčiji še neporažena. Heidenheim je zasluženo dobil prvi polčas, priigral si je več priložnosti za gol in je bil opaznejši tudi statistično (posest žoge 68:32, streli 6:3, koti 5:2). Ljubljančani so v zadnjem delu postali nevarnejši, tik pred koncem prvega polčasa bi lahko iztržili več, ko se jim je dvakrat ponudila priložnost (Dino Kojić, Raul Florucz), zeleno-beli bi lahko dobili tudi kazenski strel po štartu nad Kojićem.

Prvi poraz Ljubljančanov v tej sezoni

Tudi v drugem polčasu so bili več pri žogi gostitelji, toda Ljubljančani so bili vendarle učinkovitejši in še pogumnejši kot v prvem polčasu. Trener Sanchez je delno spremenil taktiko, posegel tudi po nekaterih menjavah in to je obrodilo sadove. Akcija za gol Olimpije je bila imenitna: rezervist Marko Brest je sprejel dolgo žogo, prodrl po levi strani in lepo našel povsem osamljenega Alejandra Blanca, ki je z bližine z glavo brez težav matiral vratarja Kevina Müllerja za 1:1!

Začetna enajsterica Olimpije v Heidenheimu. FOTO: Robin Rudel/Reuters
Začetna enajsterica Olimpije v Heidenheimu. FOTO: Robin Rudel/Reuters

Približno 700 navijačev Olimpije na štadionu je zajela evforija, obetala se je dramatična končnica tekme. To smo tudi dobili, dvakrat je vmes posegel tudi VAR, enkrat na žalost v korist Heidenheima, potem ko je Peter Agba nerodno igral z roko v svojem kazenskem prostoru. Strel z bele točke? Vidovšek je odlično prebral namero rezervista Paula Wannerja, ki tu igra kot posojeni up Bayerna, mu ubranil strel, toda po odbiti žogi ni bilo odziva drugih Ljubljančanov. Wanner je bil najhitrejši in je seveda brez težav matiral Vidovška za vodstvo z 2:1. Olimpija se kljub temu ni vdala, Brest je imel v 95. minuti priložnost za velikansko točko, toda ni meril natančno.

Olimpija drugič zapovrstjo igra v konferenčni ligi

Heidenheim, ki ga Frank Schmidt kot trener vodi že od leta 2007, je po stavnicah peti favorit za končno zmago v tem Uefinem tekmovanju. V prejšnji sezoni je ekipa z juga Nemčije prvič igrala med nemško elito in zasedla osmo mesto. S 50 milijoni tržne vrednosti po Transfermarktu je v tem pogledu nemška zasedba približno petkrat vrednejša od ljubljanske.

Olimpijo je podpiralo v Heidenheimu približno 700 navijačev. FOTO: Jože Suhadolnik
Olimpijo je podpiralo v Heidenheimu približno 700 navijačev. FOTO: Jože Suhadolnik

Olimpija, ki bo drugič zapovrstjo igrala v glavnem delu konferenčne lige, bo v 2. kolu 24. oktobra gostila Lask iz Linza, v 3. bo 7. novembra gostovala pri HJK v Helsinkih, v 4. krogu bo 28. novembra gostila severnoirski Larne, v 5. bo 12. decembra gostila Cercle Brugge, v 6. pa bo 19. decembra gostovala pri Jagiellonii, torej tudi enem tekmecev Celja, pri katerem igra slovenski branilec Dušan Stojinović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine