Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Znan načrt Oblaka in Simeoneja za uspešen štart Atletica

Barcelona krenila uspešno, enak načrt imajo rdeče-beli Madridčani. Prvi derbi na Otoku pripadel Manchester Cityju.
Jan Oblak bo odprl sezono v Villarrealu. FOTO: Juan Medina Reuters
Jan Oblak bo odprl sezono v Villarrealu. FOTO: Juan Medina Reuters
19. 8. 2024 | 05:00
6:17

V nadaljevanju preberite:

Tretji konec tedna v avgustu je dokončno dvignil na noge navdušence nad najmočnejšim klubskim nogometom v Evropi. Zadnje kandidate za nastop v zgodovinski sezoni lige prvakov loči do sanj le še en dvoboj, v tradicionalnih ligah stare celine pa so že zagnali motorje. V sezoni 2024/25 bo meril najvišje tudi Atletico Madrid, ki bo razkril svoje znanje drevi (21.30) v Villarrealu.

V majici Atletica pričakuje novo sezono samozavestno tudi vratar Jan Oblak, zanj bo to enajsto zaporedno poslovno leto v Madridu, potem ko je leta 2014 zapustil Benfico. Škofjeločan, eden najvidnejših akterjev minulega eura v Nemčiji, razmišlja podobno kot trener Diego Simeone: napočil je čas za prvo lovoriko Atletica po letu 2021 – v ligi, pokalu ali Evropi –, ko so rdeče-beli šokirali v ligi tudi Real Madrid in Barcelono.

»Kako bomo zmanjšali razliko do Reala in Barcelone, ki je zevala v minuli sezoni? Vsak prestopni rok je drugačen, tudi letos pa smo poskušali opraviti čim več. Lastnosti Juliana Alvareza so zelo podobne DNK, ki krasi Atletico, toda dajmo mu čas; za njim sta Copa America in olimpijske igre, tu je opravil štiri treninge. Alexander Sørloth je v minuli sezoni nanizal zavidljive številke, vse moramo narediti, da se bo pri nas počutil podobno kot v Villarrealu,« je ocenil Simeone. Kako je šlo konec tedna slovenskim legionarjem?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine