Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zmikavti obiskali slovitega Ćira

Nekdanjemu hrvaškemu selektorju Miroslavu Blaževiću odnesli denar in dragocenosti.
Miroslava Blaževića je prizadel vlom neznancev. FOTO: Reuters
Miroslava Blaževića je prizadel vlom neznancev. FOTO: Reuters
2. 11. 2018 | 15:12
2. 11. 2018 | 23:31
2:37
Kot poročajo hrvaški mediji, so zmikavti vlomili v počitniško hišo nekdanjega hrvaškega nogometnega selektorja Miroslava »Ćira« Blaževića v Kraljevici pri Reki ter odnesli denar in dva dragocena predmeta: prstan njegove žene in pištolo, ki mu jo je leta 1994 podaril nekdanji hrvaški obrambni minister Gojko Šušak.

»Škoda je velikanska, uničili so trezor in odnesli denar. Tatvino sem prijavil, policija je sestavila zapisnik in mi svetovala, naj ne razkrijem preveč podrobnosti zaradi interesa preiskave. Mislil sem, da je Ćiro Blažević prijatelj vseh Hrvatov, vendar sem se uštel,« je za Večernji list dejal Blažević, ki medijem ni zaupal, koliko denarja je imel shranjenega v sefu. Seveda pa si ni mogel pomagati in je medijski nastop zabelil tudi z mastnimi kletvicami: »Vzeli so mi spomine, za katere sem živel ...«


Prstan je kupil po SP 1998


Po Blaževićevih besedah je med ukradenimi predmeti najbolj dragocen prstan žene Zdenke, katerega vrednost je po njegovih besedah znašala 100.000 francoskih frankov, oziroma 15.244 zdajšnjih evrov. Kupil ji ga je v Parizu po svetovnem prvenstvu leta 1998. Žena ga ni nosila, ker je tako shujšala, da ji je padal s prsta, in mu je dejala, naj ga shrani v sefu, misleč, da bo tam na varnem. Dragocen spomin je bil tudi revolver s posvetilom »Gojko Šušak Ćiru«.

Da so vlomili v hišo, vhodna vrata in okna so bila polomljena oziroma razbita, je v sredo opazil njegov hišnik. »Žal mi je, ker sem bil tako lahkomiseln in teh predmetov nisem zavaroval,« je dejal Ćiro, ki upa, da bo policija odkrila vlomilce in mu vrnila vsaj predmete, na katere je čustveno navezan.

Blažević, ki bo februarja dopolnil 84 let, je v več kot štiri desetletja dolgi trenerski karieri vodil številne klube (leta 2003 tudi Muro), bil pa je tudi selektor Švice, Hrvaške, Irana in BiH. Njegova največja uspeha sta naslov jugoslovanskega prvaka leta 1982 z Dinamom in tretje mesto na mundialu leta 1998 s Hrvaško. Nazadnje je bil pred štirimi leti na klopi Zadra.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine