Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po zlomu stopalnice steber reprezentančne obrambe na prisilni počitek

Vodja obrambe slovenske nogometne reprezentance Jaka Bijol je imel smolo, po zlomu stopalnice bo več tednov odsoten z igrišč.
Trd boj v italijanskem državnem prvenstvu je pri Bijolu pustil sledi. Kako dolgo bo odsoten z zelenic, še ni znano. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
Trd boj v italijanskem državnem prvenstvu je pri Bijolu pustil sledi. Kako dolgo bo odsoten z zelenic, še ni znano. FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters
N. Gr.
29. 11. 2023 | 16:20
29. 11. 2023 | 16:26
1:25

Eden od pomočnikov kapetana slovenske izbrane vrste Jaka Bijol je imel smolo s poškodbo. Težka nedeljska tekma z Romo, predvsem pa dvoboji z Romelujem Lukakujem so terjali svoj davek. Bijol je tekmo sicer končal, podrobnejši pregledi pa so pokazali, da ima zlomljeno stopalnico leve noge. 

Pri Udineseju niso objavili točnega načrta okrevanja, večinoma pa za zlome kosti v stopalu operacija ni potrebna. Za normalnega »smrtnika« okrevanje traja 4 do 6 tednov, pri športnikih je ta rok ponavadi nekoliko krajši. Bijola lahko nazaj na zelenicah, če bo z okrevanjem vse v redu in če ne gre za hujši zlom, pričakujemo okrog novega leta.

Bijol je sicer eden od izstopajočih članov Udineseja v letošnji sezoni in vedno med najbolje ocenjenimi branilci na igrišču, dobro pa poveljuje tudi obrambi slovenske izbrane vrste. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine