Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zaradi pogodbe z Rusi ob vabilo za nastop v Stožicah

Pred septembrsko tekmo Slovenije in Norveške v nogometni ligi narodov (24. t. m.) je že jasno, da je selektor Ståle Solbakken prekrižal robustnega vezista.
Mathias Normann se je v minuli sezoni dokazoval v elitni angleški premier league. FOTO: Chris Radburn/Reuters
Mathias Normann se je v minuli sezoni dokazoval v elitni angleški premier league. FOTO: Chris Radburn/Reuters
6. 9. 2022 | 13:05
1:31

Čeprav so ga povezovali z novim italijanskim prvoligašem Leccejem, se je Mathias Normann v zaključku poletnega prestopnega roka vrnil v Rusijo, kjer je nazadnje nosil dres Rostova. Zaenkrat še ni znano, s katerim klubom se je dogovoril 26-letni vezist, a je s tem ostal brez reprezentančnega vabila selektorja Ståleja Solbakkna, ki ga je v sodelovanju z Norveško nogometno zvezo (NFF) v ponedeljek obvestil, da mu ne bo poslal vabila za naslednji zbor. »Ves norveški in evropski nogomet se strinjata, da skupaj pritisneta na Rusijo kot agresorja, ki je svoj položaj v športu ravno tako zelo aktivno izkoriščala,« je v luči spopadov v Ukrajini dejala predsednica NFF Lise Klaveness.

Normann je minulo sezono kot posojen nogometaš preživel pri angleškem Norwich Cityju, za norveško reprezentanco pa je zbral 12 nastopov. Ob septembrskem remiju s Slovenijo v Oslu (0:0) ga ni bilo v kadru za tekmo, njegove rojake po tekmi s Slovenijo v Ljubljani čaka še domači obračun s Srbijo (27. t. m.).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine