Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Žalosten Lewandowski si želi, da je bil Messi iskren

Poljski nogometni zvezdnik je priznal, da v izboru za zlato žogo ni bilo najbolj srečen s tolažilno nagrado za drugega najboljšega na svetu.
Robert Lewandowski in njegova soproga Anna Lewandowska sta na pariški gala prireditvi ob podelitvi zlate žoge blestela. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Robert Lewandowski in njegova soproga Anna Lewandowska sta na pariški gala prireditvi ob podelitvi zlate žoge blestela. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
G. N.
7. 12. 2021 | 08:20
7. 12. 2021 | 08:21
1:42

Poraženec v letošnjem izboru najboljšega nogometaša za leto 2021 Robert Lewandowski je v pogovoru za poljsko televizijo Kanale Sportowym razgalil svojo dušo.

»Počutil sem se žalostno. Tega ne morem zanikati,» je odkril svoja čustva, potem ko je prejšnji ponedeljek na gala prireditvi v Parizu ob podelitvi zlate žoge prejel le »srebrno žogo« in spoštljive besede velikega zmagovalca Lionela Messija. Bayernov zvezdnik je bil res iskren.

»Ne morem reči, da sem bi vesel, prav nasprotno. Žalosten sem bil, ker sem bil tako blizu, tekmoval z Messijem. Spoštujem njegovo igro in kaj je dosegel. Že dejstvo, da sem bil sposoben tekmovati z njim, kaže, kakšno raven sem dosegel,« je povedal in pošteno priznal, da ni najbolj navdušen nad Messijevim pozivom organizatorjem izbora zlate žoge France Football, da naj Poljaku dajo zlato žogo za leto 2020.

Triintridesetletni Poljak, ki je v minuli sezoni zabil 48 golov in dosegel devet podaj na klubskih tekmah v vseh tekmovanjih ter osvojil bundesligo, nemški superpokal, Uefa superpokal in Fifa klubsko svetovno prvenstvo, je Messiju tudi pomenljivo sporočil.

»Želel bi, da je izjava o zlati žogi za leto 2020 iskrena in vljudna izjava odličnega igralca in ne le prazne besede.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine