Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Juventus trikrat ugnal Handanovića in ostal v boju za ligo prvakov

V derbiju 37. kola serie A so Torinčani prekosili Inter. Cel kup zadetkov v Genovi ob zmagi Atalante, Zajc odigral prvi polčas, Iličić ostal brez igre.
Samir Handanović se je pošteno razjezil na sodnika zaradi dosojene enajstmetrovke za Juventus. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
Samir Handanović se je pošteno razjezil na sodnika zaradi dosojene enajstmetrovke za Juventus. FOTO: Isabella Bonotto/AFP
STA, M. U., B. E.
15. 5. 2021 | 20:35
15. 5. 2021 | 23:31
2:36
V predzadnjem kolu italijanskega prvenstva je Juventus gostil Inter, ki si je že pred časom zagotovil 19. scudetto. Derbi se je končal z zmago domače zasedbe s 3:2. Stara dama ima po zmagi še vedno možnosti, da si zagotovi nastop v ligi prvakov, a je odvisna od razpletov tekem Milana in Napolija.

Zasedba iz Torina, ki je prvič po sezoni 2011/12 ostala brez naslova državnega prvaka, je prešla v vodstvo sredi prvega polčasa. Po prekršku nad Giorgiom Chiellinijem je glavni sodnik pokazal na belo točko. Strel z 11-metrovke Cristiana Ronalda je nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović ubranil, 36-letni Portugalec pa je odbitek pospravil v mrežo in dosegel 29. ligaški gol v sezoni

Milančani so v 34. minuti izenačili po 11-metrovki, ki jo je uspešno izvedel Belgijec Romelu Lukaku, sicer drugi strelec lige s 23 goli. Zebre so v izdihljajih prvega polčasa znova vodile, z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora je zadel Kolumbijec Juan Cuadrado za 2:1. Juventus je v 55. minuti ostal z igralcem manj, potem ko je Urugvajec Rodrigo Bentancur prejel drugi rumeni karton. V  razburljivi končnici je Inter v 83. minuti izenačil po avtogolu Chiellinija, zmago pa je gostiteljem priigral Cuadrado. Po prekršku Ivana Perišića nad njim je Kolumbijec sam izvajal 11-metrovko in zadel za zmago s 3:2.

Miha Zajc, desno, je odigral prvi polčas dvoboja z Atalanto. FOTO: Facebook
Miha Zajc, desno, je odigral prvi polčas dvoboja z Atalanto. FOTO: Facebook


Iličić je počival


Atalanta v gosteh ugnala Genoo s 4:3 in si zagotovila uvrstitev v ligo prvakov. Zadetke za moštvo iz Bergama so dosegli Duvan Zapata (9.), Ruslan Malinovskij (26.), Robin Gosens (44.) in Mario Pašalić (51.), za gostitelje Eldor Šomurodov (48. in 84.) ter Goran Pandev (67. 11-m). Miha Zajc je za Genoo igral v prvem polčasu, Josip Iličić pri Atalanti z rezervne klopi ni stopil v igro.

Drevi je bil na sporedu še prestižni mestni obračun med Romo in Laziem. Dobila ga je Roma z 2:0. V prvem polčasu je zadel Henrih Mhitarjan, v drugem pa je tri točke potrdil Pedro.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine