Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Zadnje mednarodno dejanje znanega moža v črnem

Nemški nogometni sodnik Felix Brych sodi med najbolj znane može v črnem pod dežnikom Uefe.
Felix Brych sodi med najbolj znane nogometne sodnike. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Felix Brych sodi med najbolj znane nogometne sodnike. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
F. T.
6. 12. 2021 | 18:00
6. 12. 2021 | 20:17
1:45

Nemški nogometni sodnik Felix Brych sodi med najbolj znane može v črnem pod dežnikom Evropske nogometne zveze (Uefe). V dosedanjem delu kariere je delil pravico na 766 nogometnih tekmah – največ (307) jih je zbral v nemškem prvenstvu bundesliga, veliko tudi v Uefini ligi prvakov. Torkov derbi med madridskim Realom in Interjem bo že njegova 69. tekma v ligi prvakov, s čemer jih bo zbral največ med vsemi sodniki.

To bo hkrati tudi zadnje mednarodno dejanje 46-letnega odvetnika in doktorja prava iz Münchna, ki se lahko ponosno ozre nazaj. V kartoteki ima finale evropske lige iz leta 2014, ko sta se merila Sevilla in Benfica, kot tudi finale lige prvakov iz leta 2017 v Cardiffu, kjer je madridski Real premagal moštvo Juventusa. Brychova kariera resda ni brezmadežna.

Rusijo 2018 zapustil po tekmi med Švico in Srbijo

Svetovno prvenstvo 2018 v Rusiji je zapustil po prvi tekmi, potem ko v kontroverznem derbiju med Švico in Srbijo – zavoljo številnih igralcev albanskih korenin v ekipi Švice – ni dosodil očitne enajstmetrovke nad srbskim napadalcem Aleksandrom Mitrovićem. Končal je vendarle na lepši način: na letošnjem euru 2020 je sodil na treh tekmah, vključno na spektakularnem polfinalu med Španijo in poznejšo zmagovalko turnirja Italijo na londonskem Wembleyju.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine