Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Mura predstavila novo ime: Dobili smo karizmatičnega trenerja

Na klop Mure se je pričakovano preselil Vladimir Vermezović, ki je nazadnje deloval v Združenih arabskih emiratih.
Novi trener NK Mura je postal Vladimir Vermezović. FOTO: Aleš Cipot/fotolens.si
Novi trener NK Mura je postal Vladimir Vermezović. FOTO: Aleš Cipot/fotolens.si
Š. R., STA
6. 9. 2023 | 21:20
6. 9. 2023 | 21:28
2:27

Na začetku reprezentančnega premora je slovenski nogometni prvoligaš Mura predstavil novega trenerja. Na klop Mure se je pričakovano preselil Vladimir Vermezović, ki je nazadnje deloval v Združenih arabskih emiratih, kjer je bil trener Hatte. Srb (60) je v svoji igralski karieri igral za Partizan, Sporting Gijon, Salamanco, Panionios in Hannover 96. Zbral je tudi dva nastopa za reprezentanco Jugoslavije.

Trenersko kariero je začel v Teleoptiku, nato pa se preselil na klop Partizana, kamor se je vrnil v sezoni 2012/13 in z njimi osvojil naslov državnih prvakov. Bil je tudi trener Spartaka iz Trnave, Budučnosti in južnoafriških Kaizer Chiefs in Orlando Pirates. Pogodbo z Muro je podpisal do konca te sezone

Kuzmič: Verjamem, da bo šla krivulja le še navzgor

»Glede na situacijo in naše zmožnosti smo se odločili za izkušenega trenerja Vladimirja Vermezovića, saj so naši pogledi na usmeritve in cilje kluba skupni. Dobili smo karizmatičnega in delavnega trenerja, ki ima bogat življenjepis. Verjamem, da bo s svojimi izkušnjami pripomogel k temu, da se bo krivulja začela obračati navzgor,« je dejal predsednik kluba Robert Kuzmič.

»Po pogovoru s predsednikom, športnim direktorjem in tehničnim direktorjem, sem se videl v ambicioznih načrtih kluba, kjer ni izključena tudi borba za sam vrh. Seveda bo poudarek tudi na razvoju mladih nogometašev, prav tako je zelo pomemben rezultat. Vesel sem, da sem ponovno v črno-belem, saj ta barva predstavlja velik del mojega življenja. S strokovnim kadrom se bomo zavzemali za to, da ljubezen, ki jo kažejo ti čudoviti navijači, prenesemo v slačilnico. To bo prvi cilj,« pa je ob prihodu v Mursko Soboto dejal Vermezović.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine