Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Verbič zadel za točko Dinama

Ljubljančan pri Slovanu iz Bratislave Kenan Bajrić je zaradi močnega udarca v glavo na nosilih zapustil tekmo v Wolverhamptonu, potem ko je bila prekinjena dobrih 10 minut.
Benjamin Verbič je dosegel svoj prvi gol v letošnji evropski ligi. FOTO: Reuters
Benjamin Verbič je dosegel svoj prvi gol v letošnji evropski ligi. FOTO: Reuters
STA, G. N.
7. 11. 2019 | 23:15
7. 11. 2019 | 23:35
3:10
Benjamin Verbič je v tekmi 4. kola evropske lige dosegel gol, ki je kijevskemu Dinamu zagotovil točko na gostovanju v Københavnu.

Slovenski nogometni reprezentant je v dvoboju vodilnih ekip skupine B zadel v 70. minuti in izničil prednost, ki so jo imeli Danci po golu Jensa Stageja iz četrte minute. Podajalec pri Verbičevem golu je bil Viktor Cigankov, ki je v 15. minuti zapravil strel z bele točke. Na drugi tekmi skupine B sta se Lugano, pri katerem ni bilo poškodovanega Domna Črnigoja, in Malmö razšla z 0:0.

Z velik smole se je v skupini K končalo gostovanje Slovana in Kenana Bajrića v Wolverhamptonu. Ljubljančan je v 89. minuti na nosilih zapustil igrišče pri izidu 0:0, potem ko je v 78. minuti prejel hud udarec v glavo s čevljem in je bila tekma prekinjena za dobrih deset minut. Gostitelji so v dvanajstminutnem sodnikovem dodatku zmagoviti gol zabili v 92. minuti. Strelec je bil Raul Jimenez, ki je poškodoval Bajrića. Najboljši strelec Slovana Andraž Šporar je bil tudi najnevarnejši gostujoči mož. Pri domačih je Rubene Neves v 51. minuti zastreljal enajstmetrovko.

Takole jo je v Angliji skupil 25-letni Ljubljančan Kenan Bajrić. FOTO: Reuters
Takole jo je v Angliji skupil 25-letni Ljubljančan Kenan Bajrić. FOTO: Reuters


V skupini A sta bila spet dejavna Vid Belec in Roman Bezjak. Z Apoelom sta gostila Karabah in ga premagala z 2:1. Belec je branil vso tekmo, Bezjak pa je v igro vstopil v 60. minuti. Zmagoviti gol za Ciprčane je v 88. minuti dosegel Nicholas Ioannou. V skupini vodi Sevilla s štirimi zmagami in si je že zagotovila šestnajstino finala. Tokrat so Andaluzijci s 5:2 slavili v gosteh pri Dudelangeju. Tri gole za Špance je zabil Munir El Haddadi, dva pa Munas Dabbur. Dva je dal tudi domačin Danel Sinani.

Roman Bezjak je v igro vstopil v 60. minuti. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Roman Bezjak je v igro vstopil v 60. minuti. FOTO: Tomi Lombar/Delo


Ob Sevilli so si šestnajstino finala zagotovil še Celtic, Basel, Espanyol in Manchester United, ki je beograjskemu Partizanu nasul tri gole. Oba beograjska kluba, še Crvena zvezda v ligi prvakov proti Tottenhamu, sta teden dvobojev z angleškima velikanoma zaokrožila s skupnim izidom 0:7.

Slovenski dvoboj Mihe Blažiča (Ferencvaros) v skupini H in Jake Bijola (CSKA) se je razpletel brez golov. Blažič je igral vso tekmo, Bijol do 62. minute. St. Etienne Roberta Berića je v skupini I na gostovanju pri Oleksandriji zapravil prednost dveh golov (2:2). Berić je igral do 55. minute (1:0).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine