Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Veliki remi Olimpije v Kvarnerskem zalivu

V boju za konferenčno ligo so Celjani izgubili v Erevanu z 0:1, Mariborčani pa prav s takšnim izidom v Stockholmu. Ljubljančani garajo v v Kvarnerskem zalivu.
Po poškodbi se je na igrišče vrnil mariborski as Josip Iličić, vseeno pa ni mogel preprečiti poraza na Švedskem. FOTO: Mediaspeed
Po poškodbi se je na igrišče vrnil mariborski as Josip Iličić, vseeno pa ni mogel preprečiti poraza na Švedskem. FOTO: Mediaspeed
S. U.
22. 8. 2024 | 19:17
22. 8. 2024 | 22:06
3:20

Napočil je tako ta veliki četrtkov večer s kar tremi nastopi slovenskih klubov v zadnjem kolu kvalifikacij za Uefino konferenčno ligo.

Zanimivo zgodbo so odprli državni prvaki iz Celja, ki so se po štirih letih vrnili v Armenijo. Takrat so igrali proti Araratu, zdaj je njihov tekmec Pjunik, s 16 naslovi posebej spoštovani armenski nogometni klub. 

Gostitelji so se sicer odločno lotili tekme, imeli v uvodnem polčasu več žogo (63:37), a pri strelih v vrata so bili aktivnejši Celjani (2:1). Glede na vse videno pa je bil razplet brez golov po prvih 45 minutah realen.

Drugi polčas pa je prinesel oster uvodni pritisk domačega moštva. Matjaž Rozman je v vratih Celjanov uspešno ustavljal poskuse gostov, Buharijevega gola po natančnem strelu pa le ni mogel preprečiti. Poraz za en gol je za goste pred revanšo ob Savinji znosen, zahteva pa izjemno zbranost naših prvakov, ki so na tej uvodni uvodni dodobra spoznali moč Armencev.

Vrnitev Alberta Riere ob Savinjo je obetala več, kot so doslej v tej sezoni z njim pokazali Celjani. Foto Facebook/nk Celje
Vrnitev Alberta Riere ob Savinjo je obetala več, kot so doslej v tej sezoni z njim pokazali Celjani. Foto Facebook/nk Celje

Maribor se je lotil naloge na evropskem severu v stockholmski areni Tele2, sicer tudi prizorišču reprezentančnih tekem in velikih koncertov. Vijolične zaradi kazni ni mogel s klopi spremljati glavni trener Ante Šimundža, se je pa v udarno enajsterico po manjši poškodbi vrnil reprezentant Josip Iličić.

Toda na igrišču se ta vrnitev v igri mariborskega mošta kaj prida ni poznala, saj je bil domači Djurgården krepko aktivnejši, nizal je nevarne akcije, ob katerih so se vijolični bolj kot ne branili. 

Šele V 48. minuti je Maribor prvič streljal k vratom gostiteljev, vendar je bil Iličićev poskus nenatančen. Gostitelji pa so zadeli v polno v 69. minuti in tako razveselili 13.000 navijačev. In ko je Sven Šoštarič Karič prejel v 89. minuti rdeč karton, so ti upali na višjo zmago, Mariborčani pa so jo s porazom z 0:1 še dobro odnesli.

Olimpija pa se je ob 20. uri soočila z izzivom gostovanja na sosednji Reki. V največje hrvaško mesto severnega Jadrana je s t. i. zelenim vlakom pripotovalo 400 privržencev ljubljanskega moštva, ker pa ima glasne in številne navijače tudi domača Rijeka, je bilo pričakovati pravo nogometno ozračje in ogorčen boj obeh moštev za kar najboljše izhodišče pred revanšo, ki bo čez en teden v Stožicah. 

  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine