Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

V Stožicah gradijo temelje za novo dobo Olimpije

Košarkarji Cedevite Olimpije s povsem prenovljeno ekipo in strokovnim štabom začenjajo priprave na novo sezono. Kakšna bo prihodnost Zorana Dragića?
Simone Pianigiani na začetku priprav deluje zelo motivirano in pripravljen na novo sezono. Foto Jože Suhadolnik
Simone Pianigiani na začetku priprav deluje zelo motivirano in pripravljen na novo sezono. Foto Jože Suhadolnik
21. 8. 2023 | 16:25
21. 8. 2023 | 16:34
4:14

V nadaljevanju preberite:

Prvo dejanje nove sezone so v Stožicah opravili takoj po sklepnem minule. V strokovni štab sta prišla športni direktor Vlado Ilievski in izkušeni italijanski strateg Simone Pianigiani, ki bo zadolžen za napredek v igri prenovljene Cedevite Olimpije. Z okleščenim proračunom bodo letos stavili na mladost in razvoj. »Smo šele na prvem koraku triletnega cikla, po napredku bomo lahko sodili, kako uspešna je bila sezona,« je Italijan pripravljen na razburljivo obdobje v Ljubljani.

Po združitvi zagrebške Cedevite s stožiškim velikanom je bilo prvo triletno obdobje namenjeno oblikovanju trdnih temeljev v Ljubljani, s četrtfinalom evropskega pokala in polfinalom v regionalni ligi je bil izpolnjen tudi del rezultatskih pričakovanj. Ta segajo še višje, a z megalomanskimi zneski beograjskega dvojca Partizan – Crvena zvezda ljubljanski klub ne more in ne želi tekmovati, zato je sledil zasuk v strategiji.

»Prvi trening nove sezone je vedno nekaj posebnega, končno lahko nehamo razmišljati o tržnici in začnemo trenirati. Imamo zanimivo mešanico igralcev, nekaj zelo obetavnih mladih in nekaj novih veteranov. Za vse je to obdobje spoznavanja, a časa ne bo veliko, prve tekme bodo hitro tu,« pravi novi ljubljanski strateg Pianigiani. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine