Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Za lovoriko le še Maribor in Mura, Olimpija izpadla iz boja za naslov

Vijolični v 35. kolu 1. SNL v gosteh s 3:0 odpravili Koprčane, nogometaši Mure pa so z enakim izidom ugnali Domžalčane.
Nogometaši Maribora so dosegli pomembno zmago v Kopru. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nogometaši Maribora so dosegli pomembno zmago v Kopru. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. Š., STA
19. 5. 2021 | 17:21
19. 5. 2021 | 23:22
3:58
Nogometaši Maribora so naredili velik korak k novemu naslovu državnih prvakov, potem ko so v gosteh s 3:0 odpravili Koprčane. Tako se je v 35. kolu 1. SNL še tretja zaporedna tekma razpletla z izidom 3:0. Nov boleč poraz so doživeli igralci Olimpije, ki so pred svojimi navijači z 1:2 klonili pred nogometaši Tabora iz Sežane in se poslovili iz boja za naslov državnih prvakov.

Začelo se je sicer po željah zeleno-belih, ki so po zadetku Nika Kapuna v 27. minuti prešli v vodstvo z 1:0. Ko je že vse kazalo, da bo ostalo pri tem izidu, je za hladno prho Ljubljančanov poskrbel Aldair, ki je v 79. minuti poravnal rezultat na 1:1. A z izenačujočim golom še ni bilo konec pretresov v domačem taboru. V šesti in obenem zadnji minuti sodnikovega dodatka je namreč po hudi napaki Olimpijinega vratarja Žige Freliha v polno zadel še Leon Sever in Sežancem priigral zmago.

Zeleno-beli so po novem neuspehu, po katerem bi moral trener Goran Stanković prevzeti odgovornost, ostali brez vseh možnosti za osvojitev naslova državnih prvakov. O lovoriki bodo tako v sobotnem medsebojnem dvoboju odločali le še nogometaši Maribora in Mure.

Nogometaši Olimpije so doživeli nov spodrsljaj, potem ko so izgubili z igralci Tabora iz Sežane. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Nogometaši Olimpije so doživeli nov spodrsljaj, potem ko so izgubili z igralci Tabora iz Sežane. FOTO: Voranc Vogel/Delo


Za Mariborčane zadel tudi zimzeleni Tavares


»Vijolične« je v 28. minuti z natančnim strelom z bele točke v vodstvo popeljal Jan Mlakar. Na drugi gol je bilo treba čakati do 84. minute, ko je v polno zadel Andrej Kotnik, končni izid pa je pet minut pozneje postavil brazilski veteran Marcos Tavares. Varovanci trenerja Simona Rožmana, ki so od 34. minute igrali z desetimi možmi, potem ko je drugi rumeni karton prejel Denis Klinar, so si s tem uspehom priborili odlično izhodišče pred sobotnim zadnjim kolom, ko bodo kot vodilni na prvenstveni lestvici gostili igralce Mure.


Uspešni tudi črno-beli


Sobočani so v prvi današnji tekmi na domačem štadionu Fazanerija pred 1000 gledalci prav tako s 3:0 (Amadej Maroša 42., Luka Bobičanec 70., Tomi Horvat 77.) premagali Domžalčane. Črno-beli so si tako zagotovili vsaj končno tretje mesto, ki prinaša kvalifikacije za konferenčno ligo, medtem ko so četrtouvrščeni Domžalčani izpadli iz boja za naslov prvaka in tistega za tretje mesto. Za preboj v Evropo potrebujejo zmago Olimpije v torkovem pokalnem finalu proti Celju.

Murin Amadej Maroša (na fotografiji levo) je prvi zatresel mrežo Domžal. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo.com
Murin Amadej Maroša (na fotografiji levo) je prvi zatresel mrežo Domžal. FOTO: Jure Banfi/Sobotainfo.com


Celjani potrdili vlogo favoritov


Branilci naslova državnih prvakov Celjani so na gostovanju pri Goričanih upravičili vlogo favoritov in zmagali z 2:0. Oba gola je zabil Ivan Božić, prvega v sodnikovem dodatku prvega polčasa, drugega pa na začetku drugega dela. 

Izidi 35. kola:
Aluminij : Bravo 3:0 (Mujan 4., Prša 21., Jakšić 59.)
Mura : Domžale 3:0 (Maroša 42., Bobičanec 70., Horvat 77.)
Koper : Maribor 0:3 (Mlakar 28. 11-m, Kotnik 84., Tavares 89.)
Gorica : Celje 0:2 (Božić 45.+2 in 48.)
Olimpija : CB24 Tabor 1:2 (Kapun 27.; Aldair 79., Sever 90.+6)

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine