Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V Leipzigu v 90. minuti 0:2, v 101. pa 2:2

V današnjih tekmah 5. kola lige prvakov Barcelona in Leipzig potrdila napredovanje v osmino finala.
Milanski Inter s Samirjem Handanovićem v kapetanski vlogi je v Pragi rešil evropsko sezono in bo najmanj nadaljeval v evropski ligi. FOTO: Reuters
Milanski Inter s Samirjem Handanovićem v kapetanski vlogi je v Pragi rešil evropsko sezono in bo najmanj nadaljeval v evropski ligi. FOTO: Reuters
G. N.
27. 11. 2019 | 23:30
28. 11. 2019 | 00:50
4:37
Na Camp Nou in v Pragi se je vse izšlo, kot so upali v taboru Interja. Barcelona je premagala Borussio in ob Leipzigu  potrdila napredovanje v osmino finala lige prvakov. Inter je bil boljši od Slavie. Čeprav je bilo še v 80. minuti 1:1, je evropski prvak iz leta 2010 v zadnjih minutah po zaslugi obeh strelcev Lautara Martineza in Romela Lukakuja strl gostitelje. O napredovanju v osmino finala bo odločalo zadnje kolo. Inter bo gostil Barcelono, Borussia pa Slavio.

Na Camp Nou Borussia v prvem polčasu ni bila kos razigrani Barceloni in predvsem Luisu Suarezu ter Lionelu Messiju. Zvezdniškemu dvojcu se je v drugem polčasu z golom pridružil še manjkajoči član za sanjski trio, Antoine Griezmann.

Evropski prvak Liverpool je na Anfieldu iztržill le 1:1 proti Napoliju. Poraz je preprečil Dejan Lovren, toda za rdeče še ni miru. V zadnjem kolu bodo gostovali pri nepredvidljivemu, a izjemno učinkovitemu Salzburgu. 

Drama v Laipzigu se je srečno izšla za moštvo našega nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla, ki zaradi zdravstvenih težav ni bil v moštvu. Benfica je bila na pragu zanesljive zmage, saj je do 90. minute vodila z 2:0. Nato je Peter Forsberg znižal iz bele točke, v šesti minuti sodnikovega dodatka pa zabil za 2:2. Tekma je trajala kar 101 minuto.

Ruski reprezentant Artem Dzjuba je zabil prvi gol v St. Peterburgu. FOTO: Reuters
Ruski reprezentant Artem Dzjuba je zabil prvi gol v St. Peterburgu. FOTO: Reuters


Ruski prvak Zenit je svojo nalogo opravil z odliko. Z 2:0 je premagal Lyon, neposrednega tekmeca v boju za 2. mesto in ga z enakim številom točk (7) prehitel na lestvici. Pred njim je zaradi boljšega izkupička v medsebojnih tekmah, v gosteh je iztržil 1:1.

V zadnjem kolu bo Lyon gostil Lepzig, Benfica pa Zenit.

Odlično in razburljivo tekmo sta na Mestalli uprizorila Valencia in Chelsea. Konec jo je bilo šele v 97. minuti in po številnih zasukih sta se tekmeca razšla z 2:2. Valencia je prva zabila, v zaključku tekme pa, potem ko je Danijel Parejo v 65. minuti zastreljal kazenski strel oziroma Chelseajev vratar Kepa Arrizabalaga je njegov strel ubranil, se je reševala.

Mateo Kovačić (levo) je v pičli minuti izničil vodstvo Valencie. FOTO: Reuters
Mateo Kovačić (levo) je v pičli minuti izničil vodstvo Valencie. FOTO: Reuters


Londončani so drugi gol dosegli iz spornega položaja, a je s pomočjo video nadzora glavni sodnik ocenil, da Christian Pulisic ni bil v nedovoljenem položaju. Točko upanja za uvrstitev v osmino finala je srečno priigral danski branilec pri Valencii Daniel Wass. Predložek z desne strani je zletel v vrata, žoga se je od vratnice odbila v mrežo. Chelsea z mladim moštvom je korak od napredovanja, v zadnjem kolu bo gostil najslabšega tekmeca v skupini Lille, medtem ko bo Valencia gostovala pri Ajaxu, ki je bil na Mestalli boljši s kar s 3:0.

Lionel Messi je na tla položil tekmece za svoj 114. gol v ligi prvakov. FOTO: Reuters
Lionel Messi je na tla položil tekmece za svoj 114. gol v ligi prvakov. FOTO: Reuters


Izidi,

skupina E


Liverpool : Napoli 1:1

(Lovren; Mertens)


Genk : Salzburg 1:4

(Samata; Daka, Minamino, Hwang, Haaland)

vrstni red: Liverpool 10, Napoli 9, Salzburg 7, Genk.

skupina F


Barcelona : Borussia Dortmund 3:1

(Suarez, Messi, Griezmann; Sancho)


Slavia : Inter 1:3

(Souček; Martinez 2, Lukaku)

vrstni red: Barcelona 11, Borussia in Inter po 7, Slavia 2.

skupina G


Leipzig : Benfica 2:2

(Forsberg 2; Pizzi, Vinicius)


Zenit : Lyon 2:0

(2:0, Dzjuba, Ozdoev)

vrstni red: Leipzig 10, Zenit in Lyon po 7, Benfica 4.

skupina H
 

Valencia : Chelsea 2:2

(Soler, Wass; Kovačić, Pulisic)


Lille : Ajax 0:2

(Ziyech, Promes)

vrstni red: Ajax 8, Chelsea in Valencia po 6, Lille 1.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine