Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija na vrhu, Radomljani zrušili prvake

Ljubljančani gladko ugnali Domžalčane. Celjani le bleda senca svoje imenitne evropske predstave. Koprčani na Bonifiki trepetali za zmago.
Raul Florucz je blestel že v četrtek proti moštvu iz Linza, tokrat pa je Domžalčanom zabil dva gola. FOTO: Leon Vidic/Delo
Raul Florucz je blestel že v četrtek proti moštvu iz Linza, tokrat pa je Domžalčanom zabil dva gola. FOTO: Leon Vidic/Delo
STA, Š. R.
27. 10. 2024 | 17:57
27. 10. 2024 | 22:39
6:28

Nogometaši Olimpije so v 13. kolu Prve lige Telemach premagali Domžale s in se s tremi točkami povzpeli na vrh lestvice.

Ti so tako uspešen teden, v katerem so dosegli tudi prvo zmago v konferenčni ligi, sklenili še z osmo zmago v domači ligi, v kateri imajo tri točke prednosti pred Mariborom. Domžale po četrtem porazu na zadnjih petih tekmah ostajajo zgolj pri petih točkah.

Domači strateg Victor Sanchez je tekmo, ki se je začela z minuto molka v spomin na preminulega nekdanjega igralca Olimpije Andreja Želka, začel z dodobra spremenjeno zasedbo, a je ta vseeno že po petih minutah prišla do lepe priložnosti, ko je z glavo streljal Marko Ristić, Ajdin Mulalić pa je žogo ujel. So pa zeleno-beli povedli v deseti minuti, ko je Mulalić po podaji z leve strani žogo odbil točno na nogo Raulu Floruczu, ki je tako iz bližine dosegel četrti gol sezone. Domžalski vratar je imel veliko dela po novem Floruczovem poskusu, medtem ko gosti niso sprožili niti enega strela.

V uvodu drugega dela se je nadaljevala zgodba iz prvega polčasa. Olimpija je imela pobudo, med drugim je v 51. minuti Florucz zadel prečko, v 52. je tudi dosegel nov gol, ko se je za las izognil prepovedanemu položaju in matiral Mulalića za več kot zasluženih 2:0 in svoj peti gol sezone.

Šele v 61. minuti so gosti sprožili svoj prvi strel na tekmi, Matevž Vidovšek pa ni imel veliko dela po poskusu Nermina Hodžića. 

Za nameček so v 81. minuti domači še povečali prednost, po podaji Charlesa Thalissona z desne strani je lastno mrežo zadel Abraham Nwankwo.

 

Presenetljiv poraz prvakov

Drugi dvoboj nedeljskega sporeda v 1. SNL je prinesel presenečenje – Radomljani so ugnali državne prvake iz Celja, potem ko so ti dvakrat na tekmi vodili.

Izbranci Alberta Riere so po izvrstni evropski predstavi proti Bašakšehirju tokrat v Domžalah pokazali drugačen obraz. Čeprav so dvakrat vodili, so na koncu zmagali Radomljani in izenačili rekord kluba s četrto zaporedno prvoligaško zmago. Z njo so se prebili na sedmo mesto, Celje je četrto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga ima tretjeuvrščeni Koper.

Prvaki so zabili vodilni gol že v 8. minuti, ohranjali igro pod nadzorom, dejansko pa so tudi gostitelji imeli nekaj priložnosti. Toda obenem je Svetlinov poskus za vodstvo z 2:0 ustavila prečka, izjemno priložnost je zapravil tudi eden junakov zadnje celjske zmage za evropske točke Armandas Kučys.

Radomljani so ugnali Celjane in tako zbrali 4. zmago zapored. FOTO: Blaž Samec/Delo
Radomljani so ugnali Celjane in tako zbrali 4. zmago zapored. FOTO: Blaž Samec/Delo

Riera je na začetku drugega polčasa še okrepil napadalno usmerjeni del ekipe, a se to ni izšlo po željah, saj so Radomlje v 53. minuti izid izenačile. Po podaji Roka Štormana z leve strani je Stjepan Davidović z merjenim strelom zadel za 1:1. Za novo celjsko vodstvo pa je bil s strelom pod prečko učinkovit Svit Sešlar.

Trojna menjava domačega stratega Darjana Slavica pa se je hitro, po dveh minutah, obrestovala, rezervist Aleksandar Vučenović je namreč v 73. minuti podal z desne, še eden tistih, ki je čakal na priložnost na klopi, Niko Gajzler, pa je zadel z nizkim strelom z roba kazenskega prostora za 2:2. V 81. minuti pa je Vučenović poskrbel še za 3:2, ko je z natančnim strelom zadel s 25 metrov. In tu zgodbe še ni bilo konec, saj je bil za končni izid 4:2 natančen še en radomeljski rezervist Sandro Zukić.

Točke ostale v Kopru

V uvodni predstavi nedeljskega sporeda slovenskega nogometnega prvenstva so nogometaši Kopra na domači Bonifiki ugnali Bravo iz Ljubljane s 3:2 (2:1).

Čeprav strelski obeti za obračun med Koprom in Bravom niso bili najboljši, saj je na prejšnjih treh medsebojnih tekmah padel zgolj en zadetek, sta ekipi tokrat lepo poskrbeli za nogometne navdušence. Predvsem domači pa so bili zadovoljni zavoljo treh točk. 

Točke so ostale na Obali. FOTO: Črt Piksi/Delo
Točke so ostale na Obali. FOTO: Črt Piksi/Delo

Ljubljančani so nekoliko odločneje začeli tekmo, ki se je zaradi prometa in težav z opremo začelo pol ure pozneje, kot je bilo predvideni. Vodilni gol pa so zabili Primorci. Po podaji Marka Pabaija z desne strani je približno na desetih metrih Deni Jurić atraktivno streljal s »škarjicami«, zadel prečko, od te pa se je žoga odbila v gostujočega vratarja Matijo Orbanića in v mrežo.

Le sedem minut pozneje je v domačem dresu zablestel Omar El Manssouri, ki je z leve strani prodrl v kazenski prostor, vrgel iz igre nekaj Bravovih branilcev in malce z leve iz bližine z diagonalnim strelom poskrbel za 2:0. Šiškarji pa so se prvič veselili, ko je Milan Tučić je najprej streljal z glavo v prečko, odbito žogo pa nato poslal v mrežo. 

V 73. minuti pa so Koprčani spet zadeli. Pabai je podal z desne strani, Tomi Jurić pa je na drugi vratnici žogo pospravil v mrežo za 3:1. Le malce zatem pa so se Šiškarji vrnili v igro, po podaji Mateja Poplatnika z leve strani je zadel Mark Španring. Gostje so imeli v izteku tekme še dve priložnosti, a spremembe pri izidu ni bilo več.

 

SNL, 13. kolo

 

nedelja

15.30      Koper: Bravo 3:2 (2:1; Orbanić 22./ag, El Manssouri 30., Jurić 73.; Tučić 45.+2, Španring 76.)

17.30      Radomlje: Celje 4:2 (0:1; Davidović 52, Gajzler 73., Vučenović 81., Zukić 90.+6; Kvesić 8., Sešlar 65.)

20.15      Olimpija: Domžale 3:0 (1:0; Florucz 10., 53., Nwankwo 81. ag)

sobota

15.00      Primorje: Nafta 1:1 ( (0:0;  Bešir 57.; Dumančić 47.)

20.15      Mura: Maribor 1:1 (Maroša 35.; Tetteh 93.)

 

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine