Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Allegrija preiskuje urad za preprečevanje pranja denarja

Povratnik na trenerski stolček Juventusa je prejemal denar tudi po naročilu slovenskega igralniškega velikana Hit d.d.
Po neuspšeni sezoni je predsednik Juventusa Andrea Agnelli vrnil na trenerski stolček prijatelja Massimiliana Allegrija. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
Po neuspšeni sezoni je predsednik Juventusa Andrea Agnelli vrnil na trenerski stolček prijatelja Massimiliana Allegrija. FOTO: Piroschka Van De Wouw/Reuters
G. N.
7. 6. 2021 | 15:00
1:08
Je zloglasna italijanska mafijska združba Ndrangheta v past ujela tudi Massimiliana Allegrija? Povratnik na trenerski stolček Juventusa se je znašel v preiskavi zaradi pranja denarja, je razkril časnik La Verita.

Preiskava urada za preprečevanje pranja denarja pri Bankitalia je razkrila, da je Allegri v dveh tujih igralnicah zapravil več kot 350.000 evrov. Transakcije na kreditni kartici so bile označene kot sumljive, a v skladu z življenjskim standardom javne osebe, kot je Allegri, so med drugim pojasnili porabo denarja.

Še bolj pa 53-letnega nogometnega trenerja bremenijo plačila (skupno naj bi bilo za preko 8 milijonov € plačilnih nalogov) na njegov račun iz tujine (veliko jih je bilo po naročilu slovenskega podjetja Hit d.d. Nova Gorica) in nakazil preko malteškega podjetja, ki je prav tako v preiskavi zaradi goljufije, utaje davkov in povezav s kalabrijsko mafijsko združbo Ndrangheta.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine