Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Pirlo zapustil staro damo, prevzel jo je Allegri

Trenersko odstavljena igralska legenda v pogovorih za prevzem Sassuola, Juventus že ima novega-starega trenerja.
Juventus je bil prevelik zalogaj za trenerskega začetnika Andreo Pirla. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Juventus je bil prevelik zalogaj za trenerskega začetnika Andreo Pirla. FOTO: Marco Bertorello/AFP
M. U., STA
28. 5. 2021 | 13:00
28. 5. 2021 | 16:05
1:51
Italijanski nogometni klub Juventus je danes na spletni strani objavil, da Andrea Pirlo ni več trener torinskega velikana. Dvainštiridesetletni Italijan je člansko moštvo stare dame prevzel 8. avgusta lani in ga vodil na 52 tekmah. Z belo-črnimi je osvojil superpokal in italijanski pokal. Pirlo je lani poleti prevzel serijskega zmagovalca italijanskega državnega prvenstva po odhodu Maurizia Sarrija, v minuli sezoni pa je zasedel četrto mesto in se v zadnjem krogu le uvrstil v ligo prvakov za tekmovalno obdobje 2021/22. Na 52 tekmah je zabeležil 34 zmag, deset remijev in osem porazov.

V igralski karieri je bil Pirlo štiri leta član Juventusa, pred tem pa je deset sezon igral za Milan, kjer je pustil največji pečat. Z italijansko reprezentanco je bil svetovni prvak leta 2006, za azzurre pa je zbral 116 nastopov in dosegel 13 zadetkov. Po poročanju italijanskih medijev naj bi bil odstavljeni Pirlo v pogovorih za prevzem Sassuola.

Njegov naslednik je Massimiliano Allegri. Juventus je vodil že med letoma 2014 in 2019, petkrat zapored je bil italijanski prvak od 2015. do 2019. ter dvakrat v tem času igral tudi v finalu lige prvakov. Triinpetdesetletni Allegri je podpisal triletno pogodbo, pred Juventusom je bil od 2010 trener Milana.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine