Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Uefa izstavila visok račun Olimpiji, še hujšega pa Rijeki

Epilog divjanja navijačev Rijeke v Stožicah na povratni tekmi kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo bo za oba kluba zelo drag.
Navijači Rijeke so povzročili incident, zajetno denarno kazen pa je dobila tudi Olimpija.FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Navijači Rijeke so povzročili incident, zajetno denarno kazen pa je dobila tudi Olimpija.FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
G. N.
11. 9. 2024 | 15:35
11. 9. 2024 | 18:01
1:37

Epilog divjanja navijačev Rijeke v Stožicah na povratni tekmi zadnjega kvalifikacijskega kola za uvrstitev v konferenčno ligo je znan in po malem presenetljiv. Evropska nogometna zveza (Uefa) je je bila neusmiljena tudi do Ljubljančanov, čeprav so bili v glavni vlogi huliganov gostje z Reke.

V seštevku vseh kazni je Uefa izstavila Olimpiji visok račun, ljubljanski klub bo plačal 84.357 evrov: 40.000 evrov zaradi prižiganja pirotehničnih sredstev, 19.375 evrov zaradi metanja predmetov, 5.000 evrov zaradi neustreznega preverjanja in pregledovanja gledalcev, po 10.000 evrov zaradi motenj v množici rasističnega vedenja navijačev. Pogojno in za obdobje dveh let je prejela še kazen delnega zaprtje stadiona (sektor B, kjer se nahajajo domači navijači) za naslednjo tekmo v tekmovanju UEFA.

image_alt
Poškodovanih osem policistov, na tekmi je bilo občutno premalo varnostnikov

Denarno so jo povzročitelji neredov še dobro odnesli. Reški klub bo plačal 100.000 evrov, dodatno pa je dobil prepoved prodaje vstopnic za svoje gostujoče navijače za naslednje tri tekme v tekmovanjih UEFA.

Kot je znano, so organizirane navijaške skupine že pred tekmo v bližini stadiona hotele obračunati med sabo, pri čemer so uporabljale različne predmete in pirotehniko. Pripadniki policijske posebne enote so s posredovanjem preprečili fizični obračun in pri tem uporabili tudi različna prisilna sredstva.

Pri tem je bila ena oseba zaradi kršitve javnega reda in miru in neupoštevanja ukazov policistov pridržana. Zoper državljana Hrvaške so uvedli prekrškovni postopek, prav tako bodo podali kazensko ovadbo zaradi poškodovanja notranjosti intervencijskega službenega vozila, s katerim so ga odpeljali na pridržanje. V tem primeru bodo sodelovali tudi z organi kazenskega pregona na Hrvaškem. Na so se med tekmo na tribunah gostujočih navijačev zgodile množične kršitve javnega reda in miru. Navijači so uporabili močnejšo pirotehniko, na igrišče so metali bakle, lomili stole, jih metali proti policistom in jih zažigali.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine