Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tomaž Kavčič še nima dovolj vsega

V Oslu se je tretja tekma v skupini C4 za Slovenijo začela slabo s poškodbo Luke Kranjca v 9. minuti in končala s tretjim porazom. Za zmago Norveške z 1:0 je v 5. minuti sodnikovega dodatka zadel Ole Kristian Selnaes. V torek v Stožicah proti Cipru.
V zadnjih pol ure, kolikor je igral, je Josip lličić razkril, kaj manjka in kako nepogrešljiv je zvezdnik Atalante v mladi in neizkušeni slovenski reprezentanci. FOTO: AFP
V zadnjih pol ure, kolikor je igral, je Josip lličić razkril, kaj manjka in kako nepogrešljiv je zvezdnik Atalante v mladi in neizkušeni slovenski reprezentanci. FOTO: AFP
14. 10. 2018 | 06:05
14. 10. 2018 | 09:17
4:36




"Pritisk javnosti velik, kaj pričakujem? Delam vse, kar moram s štabom, povedal sem, kaj je naš cilj, zato sem glede tega vprašanja umirjen. To je tako ali tako v rokah drugih, ne mene, pritisk pa seveda čutim in prav je tako, saj gre za položaj selektorja članske reprezentance. Po tej tekmi niti malo ne razmišljam o tem, da bi imel vsega dovolj," je razblinil neznanke o odstopu selektor Tomaž Kavčič.

FOTO Jernej Suhadolnik/Delo
FOTO Jernej Suhadolnik/Delo


Poraz z Norveško so napovedale že uvodne minute. Leo Štulac je v 3. minuti slabo podal, Norvežan Tarik Elyounoussi pa je izgubil dvoboj iz oči v oči z Vidom Belcem.
"To ni strah, to je odgovornost. Na to vseskozi opozarjamo, da se ne dela, to se vseskozi izpostavlja, toda pride tudi do tega," je Štulčev spodrsljaj komentiral selektor.

Za Luko Krajnca (levo) se je dvoboj v Oslu začel slabo in s poškodbo. FOTO: Afp
Za Luko Krajnca (levo) se je dvoboj v Oslu začel slabo in s poškodbo. FOTO: Afp


V 4. minuti sta po trku z glavo na tleh obležala Luka Krajnc in Markus Henriksen, krajšo je potegnil naš srednji branilec, ki ga je v 9. minuti zamenjal Nemanja Mitrović. Po 10. minutah so Slovenci vzpostavili ravnotežje in prvič zagrozili s prostega strela, ki ga je z 22 m izvedel Štulac ...


Gol v najbolj neugodnem trenutku


Norvežani v prvem polčasu niso bili pretirano nevarni, toda našim je v napadalnih akcijah primanjkovalo več poguma in tudi večja natančnost. Kljub vsemu so Slovenci prvi polčas zanesljivo peljali proti želenemu izidu (da ne bi zaostajali), toda prav v dolgem sodnikovem dodatku zaradi dveh daljših prekinitev, v 50. minuti, so prejeli gol. Z roba kazenskega prostora rahlo z leve je z levo nogo silovito streljal Ole Kristian Selnaes in zabil za norveško vodstvo.

"Dogajajo se nam padci zbranosti. Gol smo prejeli v najmanj dobrodošlem trenutku tekme, tik pred koncem prvega polčasa. V takšnem položaju je težko oditi v slačilnico," se je Kavčič zavedal, kaj ga čaka ob odmoru v pripravi taktike za drugi polčas.

Ob polčasu je Štulca zamenjal Jaka Bijol. Toda Norveška je bila še naprej podjetnejša, Slovenija pa ni kazala velike napadalne vneme, Andraž Šporar in Roman Bezjak sta bila precej odrezana od moštva in tudi sama premalo ustvarjalnejša.

V 61. minuti je Josip Iličić vstopil v igro namesto Domna Črnigoja, toda vidno motiviran zvezdnik Atalante sam ni zmogel zasukati dvoboja, ki je šele v zadnjih petih minutah po Iličićevi zaslugi postal bolj enakovreden.

Rene Krhin (desno) je v zadnijih sekundah zapravil najlepšo priložnost za izenačenje. FOTO: AFP
Rene Krhin (desno) je v zadnijih sekundah zapravil najlepšo priložnost za izenačenje. FOTO: AFP


Najlepšo priložnost za izenačenje je v sodnikovem dodatku po strelu z glavo z 9 m zapravil Rene Krhin. V seštevku je bila Slovenija vendarle preslaba, da bi lahko iztržila boljši izid.


Mlado moštvo je v razvojnem procesu


"Zakaj nismo šli v drugi polčas bolj napadalno? Poskušali smo se dvigniti, toda ni nam šlo. Težko je reči, kaj je narobe, gre tudi za vprašanje kakovost v povezavi z izkušnjami, ki jih nimamo veliko. Hitro smo bili ob menjavo, na koncu poskušali tudi s postavitvijo v rombu z dvema napadalcema. Vrnilo se nam bo, videl sem veliko volje v očeh fantov, gotovo se nam bo slej kot prej vrnilo. Ni pa lahko, veliko je novincev in mladih obrazov v reprezentanci. Razočaranje je, nemoči ne, skupaj gradimo, bilo je tudi nekaj dobrih stvari. To moštvo je mlado in na vse, kar se nam dogaja, gledam kot na razvojni proces," je strnil oceno Kavčič.

Kapetan Bojan Jokić je dodal: "Po porazu je vedno grenak priokus, ampak je bilo veliko več dobrih stvari, kot v prejšnjih tekmah. Igra do gola je bila solidna, kako naprej. Že poškodba Kranjca nas je po malem ustavila. V drugem polčasu smo imeli več priložnosti kot gostitelji. Še se bo treba učiti, da bomo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo pravi. Žal ne znamo zabiti. V torek moram Ciper premagati."
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine