Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Time o Mbappeju: On je prihodnost nogometa

Revija Time je na naslovnico svoje mednarodne izdaje postavila Kyliana Mbappeja in ga označila za prihodnost svetovnega nogometa. 
Kylian Mbappe je bil eden od junakov francoske zmage na mundialu. FOTO: AFP
Kylian Mbappe je bil eden od junakov francoske zmage na mundialu. FOTO: AFP
N. Gr., STA
12. 10. 2018 | 11:40
12. 10. 2018 | 11:44
1:49
Ameriška revija Time je na naslovnici svoje mednarodne izdaje, ki izide danes, postavila francoskega nogometnega superzvezdnika Kyliana Mbappeja, s pripisom, da je 19-letnik "prihodnost nogometa".

Delnice napadalnega vezista francoskega prvoligaša PSG in francoske izbrane vrste rastejo vse od septembra 2017, ko je prestopil iz Monaca v PSG za takrat rekordnih 180 milijon evrov. Še bolj pa so porasle letos zaradi njegovih predstav na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer je pomembno prispeval k francoski zmagi na turnirju.

Na mundialu je med drugim postal najmlajši nogometaš z zadetkom za Francijo, ko je v skupinskem delu zadel za zmago z 1:0 s Perujem. V četrtfinalu, pri zmagi s 4:3 nad Argentino, je pokazal vse svoje kakovosti z dvema zadetkoma in priigrani 11-metrovki za galske peteline. 
 

Pele bo moral spet obuti nogometne čevlje


Tako je postal šele drugi najstnik po brazilski legendi Pelejem z dvema zadetkoma na tekmi mundiala. V finalu proti Hrvaški, ki ga je Francija dobila s 4:2, pa je z golom postal tudi edini najstnik ob Peleju z zadetkom na najpomembnejši tekmi svetovnega prvenstva.

S tem si je zaslužil pohvale enega najboljših igralcev vseh časov. Trikratni svetovni prvak z Brazilijo je tako ob Mbappejevih dosežkih izjavil: "Če bo Kylian še naprej izenačeval moje rekorde, bom moral spet nadeti nogometne čevlje."

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine