Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Super Inter še drugič zapored superpokalni prvak, Atletico v četrtfinale

Nogometaši milanskega Interja so v finalu italijanskega superpokala v Riadu visoko s 3:0 ugnali mestnega tekmeca AC Milan.
Federico Dimarco in Edin Džeko (desno) proslavljata po vodilnem zadetku Italijana, nekaj minut kasneje je zadel še Sarajevčan. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
Federico Dimarco in Edin Džeko (desno) proslavljata po vodilnem zadetku Italijana, nekaj minut kasneje je zadel še Sarajevčan. FOTO: Fayez Nureldine/AFP
18. 1. 2023 | 22:06
9. 3. 2023 | 10:37
2:43

Inter, pri katerem je vso tekmo na klopi presedel kapetan Samir Handanović, bo tako še tretjo sezono zapored sklenil z vsaj eno novo lovoriko v svojih vitrinah. Varovanci Simoneja Inzaghija so v Riadu povedli po 10 minutah igre, ko je akcijo Niccoloja Barelle zaključil Federico Dimarco, dobrih deset minut kasneje pa je bilo na semaforju že 2:0, ko je Alessandro Bastoni našel Edina Džeka za 2:0. Za še lepši večer črno-modrih nogometašev in navijačev je v 77. minuti poskrbel Lautaro Martinez, Inter pa je tako v velikem slogu ubranil lansko lovoriko, ki jo je osvojil na domačem San Siru proti Juventusu.

Večna tekmeca spet v pogonu, slovo prvakov

Atletico iz Madrida je z goloma Alvara Morate v 54. in Marcosa Llorenteja v 91. minuti napredoval v četrtfinale španskega kraljevega pokala na gostovanju pri drugoligašu Levanteju. Jan Oblak je branil vso tekmo, kljub pritisku domačinov pri izidu 0:1, ko se je Atletico že precej krčevito branil, pa ga domači nogometaši niso resneje zaposlili in končali dvoboj brez poskusa v okvir Škofjeločanovih vrat. Španski mediji so zvečer tudi poročali, da bo Atletico iz vrst Barcelone okrepil nizozemski reprezentančni napadalec Memphis Depay.

Kot zadnji se je v sredo končal obračun Betisa in Osasune v Sevilli, branilci naslova, ki so v Riadu nedavno šele po enajstmetrovkah izgubili polfinalno tekmo superpokala z Barcelono, pa so morali spet priznati premoč tekmecem po izvajanju strelov z bele pike. Redni del tekme se je končal z izidom 1:1, v 91. minuti ga je izsilil Osasunin David Garcia, podaljšek pa z 2:2, potem ko je Betis povedel v 103. minuti po zaslugi Youssoufa Sabalyja in je v 106. minuti izid poravnal Ruben Garcia.

Barcelona in madridski Real bosta po vrnitvi iz Savdske Arabije, kjer sta se pomerila v finalu superpokala, ki ga je s 3:1 dobila Barcelona, v četrtek odigrala tekmi osmine finala. Katalonci bodo obiskali tretjeligaša Ceuto na severozahodu Afrike (20.00), Madridčani pa še drugič v slabih dveh tednih Villarreal (21.00), ki je bil za branilce državnega naslova in osvajalce lige prvakov nazadnje usoden v prvenstvu in na domačem štadionu La Ceramica slavil z 2:1.

Že v torek sta zmagi zabeležila Real Sociedad, ki je z golom Roberta Navarra v 5. minuti ugnal prvoligaškega tekmeca Mallorco (1:0), in Sevilla, ki je z identičnim izidom slavila na gostovanju pri drugoligašu Alavesu po zaslugi hrvaškega vezista Ivana Rakitića in njegovega zadetka (prvega v sezoni) v 48. minuti.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine