Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srečni zgodnji gol dovolj za veliko slavje Alžircev

V Kairu je bil že v drugi minuti uspešen Baghdad Bounedjah. Senegal še drugič ostal praznih rok v finalu.
Alžirci so drugič postali najboljši v Afriki. FOTO: Reuters
Alžirci so drugič postali najboljši v Afriki. FOTO: Reuters
P. Z., STA
19. 7. 2019 | 23:06
19. 7. 2019 | 23:31
2:37
Nogometaši Alžirije so zmagovalci afriškega prvenstva, ki ga je gostil Egipt. V finalu v Kairu so z 1:0 (1:0) premagali Senegal. Za Alžirijo je to drugi naslov prvaka Afrike. Prvega je osvojila leta 1990.

Alžirci so tekmo izvrstno začeli in povedli že v drugi minuti, ko je Baghdad Bounedjah streljal z roba kazenskega prostora, žoga je zadela še enega izmed igralcev ter presenetila Alfreda Gomisa. Kot se je izkazalo, je bil to njihov edini strel na gol na tekmi, medtem ko so tekmeci poskušali enajstkrat in imeli žogo precej več v posesti.

V 38. minuti so Senegalci, ki so igrali brez prvega vratarja Edouarda Mendyja in stebra obrambe Kalidouja Koulibalyja, zahtevali enajstmetrovko, ko je v kazenskem prostoru padel M'Baye Niang, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen.

Senegalski trener Aliou Cisse je tolažil najboljšega igralca Sadia Maneja. FOTO. AFP
Senegalski trener Aliou Cisse je tolažil najboljšega igralca Sadia Maneja. FOTO. AFP

 

VAR osrečil Alžirce


Isti igralec je v isti minuti zapravil priložnost za Senegal, ko je z roba kazenskega prostora žogo poslal malce čez prečko.
V 62. minuti so sodniki po pregledu z VAR preklicali odločitev o najstrožji kazni v korist Senegala, štiri minute pozneje je Niang žogo spet poslal čez gol, v 69. minuti pa je Youssouf Sabaly prišel do strela, izkazal pa se je Rais M'Bolhi. To je bila tudi zadnja prava priložnost na tekmi.

Tretje mesto je v sredo osvojila Nigerija, ki je v malem finalu premagala Tunizijo z 1:0 (1:0). Prav nigerijski reprezentant Odion Ighalo je bil s petimi goli najboljši strelec prvenstva.

V Alžiriji so se veselili velike zmage. FOTO: AFP
V Alžiriji so se veselili velike zmage. FOTO: AFP

 

Dvojna sreča za Mahreza


Po številu afriških naslovov je rekorder še vedno Egipt s sedmimi naslovi, drugi je Kamerun s petimi lovorikami. Senegal, pri katerem se Liverpoolov zvezdnik Sadio Mane ni izkazal, je igral drugič v finalu. Leta 2002 je izgubil po 11-metrovkah proti Kamerunu.

Kapetan Alžirije Riyad Mahrez je tako po osvojitvi naslova v angleški ligi z Manchester Unitedom postal tudi afriški prvak.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine