Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
SP v nogometu 2022

Pele navijačem: Spremljajte Brazilijo na svetovnem prvenstvu

Iz bolnišnice se je oglasil najslavnejši brazilski nogometaš. »Moji prijatelji, želim, da vsi ostanete mirni in pozitivni,« je zapisal.
Tudi brazilski navijači v Katarju držijo pesti za svojo nogometno legendo  FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
Tudi brazilski navijači v Katarju držijo pesti za svojo nogometno legendo  FOTO: Giuseppe Cacace/AFP
G. N.
4. 12. 2022 | 09:06
4. 12. 2022 | 09:26
2:09

Po razkritju, da so ustavili zdravljenje s kemoterapijo in da je le še v paliativni oskrbi, se je iz bolnišnice Albert Einstein v Riu de Janieru, kjer se zdravi, javil brazilski nogometni kralj Edson Arantes do Nascimento Pele.

»Moji prijatelji, želim, da vsi ostanete mirni in pozitivni. Sem močan, z veliko upanja in spremljam svoje zdravljenje kot običajno. Rad bi se zahvalil zdravniškemu in negovalnemu moštvu za vso skrb, ki sem jo prejel. Zelo verjamem v Boga in vsako sporočilo ljubezni, ki ga prejmem od vas po vsem svetu, mi vliva veliko moči. In spremljajte  Brazilijo na svetovnem prvenstvu! Najlepša hvala za vse,« je zapisal 82-letni Pele, trikratni svetovni prvak in nekoč tudi minister za šport.

Tudi bolnišnica je objavila svoje uradno sporočilo o Pelejevem zdravstvenem stanju.

»Edson Arantes do Nascimento je bil 29. novembra sprejet v bolnišnico Albert Einstein za oceno zdravljenja tumorja debelega črevesa s kemoterapijo, ki je bil odkrit leta 2021 Še naprej se zdravi in njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno. Dober je bil tudi odziv, zaradi okužbe dihal. Pacient ni pokazal nobenega poslabšanja svojega zdravstvenega stanja v zadnjih 24 urah.«

Po Pelejevem torkovem sprejetju v bolnišnico, je hčerka prek družabnih omrežij ljudi hitro obvestila, da je njen oče v bolnišnici, da bi uredili zdravila in da sploh ni nujnega primera.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine