Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Izhodišče za dramo: Maribor in Olimpija izenačena v derbi

Maribor po trenerski menjavi v 23. kolu 1. SNL gladko zmagal v Sežani, Olimpija remizirala z Domžalami, v soboto veliki dvoboj v Ljudskem vrtu.
Maribor je dosegel štiri gole v Sežani. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo
Maribor je dosegel štiri gole v Sežani. FOTO: Jure Banfi / Sobotainfo
P. Z., S. U., STA
24. 2. 2021 | 15:30
24. 2. 2021 | 19:42
4:08
Maribor je po trenerski menjavi v prvi tekmi 23. kola 1. SNL s 4:0 zmagal pri Taboru in vsaj začasno zavzel vrh lestvice. V prvem polčasu je edini gol dosegel Gregor Bajde (18.), v nadaljevanju je v treh minutah dvakrat v polno zadel rezervist Jan Mlakar (59., 62.), piko na i je postavil Jan Repas (75.).

Maribor je nazadnje izgubil doma proti Celju, pozno sinoči pa je iz Ljudskega vrta prišla novica o slovesu trenerja Maura Camoranesija in športnega direktorja Oliverja Bogatinova. Prvega je zamenjal Sašo Gajser, drugega Marko Šuler. Šok terapija je bila uspešna, vijoličasti so zanesljivo zmagali v Sežani, kjer so sicer prvi zapretili domači, ko je v tretji minuti z leve strani sprožil Aldair Djalo, a precej mimo vrat Ažbeta Juga.



Vijoličasti so nato prevzeli pobudo, najbolj nevaren pa je bil v tem obdobju Marcos Tavares. Mariborčani so v 18. minuti srečno povedli, potem ko je Dominik Mihaljević nespametno dovolil Bajdetu, da sprejme podajo Repasa. Bajde je iz neugodnega položaja prišel do strela, slabo pa je posredoval še vratar Jan Koprivec, saj mu je žoga spolzela pod telesom.
 

Trije goli v nadaljevanju


V drugem delu je Maribor hitro odločil tekmo. V 59. minuti je neodločnost Taborove obrambe kaznoval Mlakar. Ta je v igro namesto Tavaresa vstopil le minuto prej in nato z natančno odmerjenim strelom v spodnji levi kot Koprivca povišal vodstvo gostov. Ob koncu 62. minute so vijoličasti prišli še do tretjega zadetka. V kazenskem prostoru je po dolgi podaji žogo sprejel Mlakar in po štirih minutah na igrišču s spretnim poskusom zabil še svoj drugi gol. Koprivec je moral nato še četrtič pobrati žogo iz mreže, potem ko je po prekrasnem strelu v 75. minuti zadel Repas. 


Remi v derbiju Ljubljanske kotline, poraz prvakov


Lokalni dvoboji Olimpije in Domžal so ponavadi negotovi in prav tako je bilo tudi v tem 23. kolu domačega prvenstva. Zmaji bi za ohranitev 1. mesta na lestvici morali osvojiti vse tri točke, pa so po izenačeni predstavi z rumeno-modrimi le eno. V Stožicah sta imeli obe moštvi priložnosti za zmago, Domžalčani so sprožili več strelov v okvir vrat. So se pa ob koncu v obeh taborih strinjali, da je delitev točk pravična. 

Tako kot soigralci tudi cenjeni Olimpijin napadalec Đorđe Ivanović tokrat ni bil učinkovit. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Tako kot soigralci tudi cenjeni Olimpijin napadalec Đorđe Ivanović tokrat ni bil učinkovit. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo


Glede zanimivosti je zdaj izhodišče za veliki sobotni derbi (ob 17.15) v Ljudskem vrtu prav imenitno, tako Maribor kot Olimpija imata na prvih dveh mestih lestvice enako število točk!

Celje pa je resda nazadnje v Mariboru zmagalo, toda danes je igralcem pod vodstvom češkega strokovnjaka Jiřija Jarošika nepričakovano spodrsnilo doma, tokrat proti Bravu z 2:3. Na dlani je že dolgo, da je to moštvo daleč od šampionske ravni prejšnje sezone. Za Celjane sta zadela Josip Čalušić (53.) in Filip Dangubić (73.), za goste iz Ljubljane pa Mustafa Nukić (7., 77.) in Milan Tučić (80.).

Prva liga Telekom Slovenije, 23. kolo:
Danes:

CB24 Tabor Sežana : Maribor 0:4 (0:1)
15.30 Olimpija - Domžale 0:0
17.30 Celje - Bravo 2:3 (0:1)
Jutri:
15.00 Gorica - Aluminij
17.15 Koper - Mura

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine