Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Soglasno potrdili Radenka Mijatovića

Nekdanji nogometaš in sodnik ter uspešen poslovnež bo še štiri leta vodil Nogometno zvezo Slovenije.
Radenko Mijatović bo še štiri leta vodil NZS. FOTO: Črt Piksi/Delo
Radenko Mijatović bo še štiri leta vodil NZS. FOTO: Črt Piksi/Delo
M. Š., STA
24. 10. 2024 | 18:40
24. 10. 2024 | 20:01
2:16

Na današnji seji volilne skupščine Nogometne zveze Slovenije (NZS) na Brdu pri Kranju so delegati dosedanjemu predsedniku Radenku Mijatoviću soglasno podelili še tretji mandat. Tako bo 60-letni funkcionar, ki je prvi mož zveze od decembra 2016, krovno hišo vodil še nadaljnja štiri leta.

Nekdanji nogometaš in sodnik ter uspešen poslovnež je pred skoraj osmimi leti na čelu NZS nasledil Aleksandra Čeferina, ki je nekaj mesecev pred tem postal predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA). NZS sta pred njima vodila še Rudi Zavrl, ki je bil prvi mož med letoma 1989 in 2009, ter Ivan Simič, ki je predsednikoval med 2009 in 2011.

Delegati so soglasno potrdili Radenka Mijatovića. FOTO: Črt Piksi/Delo
Delegati so soglasno potrdili Radenka Mijatovića. FOTO: Črt Piksi/Delo

»Opravili smo dobro delo, zato smo upravičeno ponosni na dosežke in izide v minulih letih. Ob transparentnem poslovanju in strateškem delovanju bi izpostavil uspehe reprezentančnega nogometa in dvig klubskega,« je v nagovoru uvodoma dejal Mijatović in dodal, da uspehi niso naključni. »So plod sistematičnega dela slovenske stroke. Posebej me je razveselilo dejstvo, da je nogomet letos mobiliziral vso Slovenijo. Ponosen sem, da smo izenačili pogoje dela ženski reprezentanci, da se prvoligaško tekmovanje stalno razvija in da smo dali poudarek mladinskemu nogometu.«

Izvolili so tudi štiri podpredsednike, to so isti, ki so bili že doslej, in sicer Danilo Kacijan, Dejan Germič, Gvido Mravljak in Stanko Glažar. Kandidata sta bila še Mihael Zrimec in Damir Rob. Kot edino kandidatko so za članico izvršnega odbora potrdili Majo Berger Levičar.

Volilno pravico je na skupščini imelo 28 delegatov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine