Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpiji se nasmiha kratka pot do Kvarnerja

V Nyonu so izžrebali pare za zadnje kvalifikacijsko sito za evropsko ligo in konferenčno. Mariborčani ob napredovanju s Severnjaki, Celjani s Švedi ali Grki.
Nogometašem Olimpije se v primeru naprdovanja v 4. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo obeta atraktiven sosedski dvoboj. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometašem Olimpije se v primeru naprdovanja v 4. kolo kvalifikacij za konferenčno ligo obeta atraktiven sosedski dvoboj. FOTO: Leon Vidic/Delo
G. N.
5. 8. 2024 | 15:42
5. 8. 2024 | 15:56
1:44

Slovenski trojček nogometnih klubov v evropskih kvalifikacijah Celje, Olimpija in Maribor že ima znane tekmece v zadnjem kvalifikacijskem situ za preboj v skupinski del tekmovanja. Slovenski prvaki Celjani se bodo v primeru napredovanja proti irskemu Shamrocku za preboj v evropsko ligo (EL) pomerili s poražencem dvoboja 3. kola kvalifikacij za ligo prvakov med švedskim Malmöjem in grški Paokom.

Olimpiji in Mariboru je bil žreb za malenkost bolj naklonjen, Ljubljančanom vsaj z vidika atraktivnosti tekmeca. Če bodo izločili moldavski Šerif, jih bo na zadnji oviri za ponovitev lanskega dosežka in uvrstitve v konferenčno ligo (KL) izzval poraženec dvoboja Rijeka – Elfsborg. Zanimivo, prav vsi slovenski klubi se bodo lahko pomerili s švedskim tekmecem. Mariborčani bi se v 4. kolu kvalifikacij lahko soočili z Djurgardnom, a najprej morajo izločiti Vojvodino, Švedi pa sosedskega nasprotnika s Finske, moštvom Ilves.

Celje, Olimpija in Maribor v četrtek doma igrajo prve tekme 3. kola kvalifikacij za EL in KL. Prve tekme 4. kola kvalifikacij bodo 22. t. m.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine