Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Olimpija zlomila šerife in navdušila navijače

Po treh zmagah odlično izhodišče Olimpije, Celja in Maribora po prvih tekmah 3. kola kvalifikacij za evropsko in konferenčno ligo. V četrtek povratne tekme.
9. 8. 2024 | 00:25
9. 8. 2024 | 00:32
6:11

V nadaljevanju preberite:

Olimpija odlično, Celje in Maribor zelo dobro. To je izkupiček slovenskega trojčka v prvih tekmah 3. kola kvalifikacij za evropsko (EL) in konferenčno ligo (KL). Zeleno-beli so tudi brez poškodovanega Raula Florucza navdušili z najvišjo zmago v sezoni (3:0) proti Šerifu in so že na tričetrt v zadnjem kvalifikacijskem situ za skupinski del KL. Celjani so po pretresih premagali žilave irske tekmece (1:0) in se jim nasmiha najmanj evropska jesen v KL. Maribor je proti Vojvodini imel prednost z 1:0 in igralca več, a gostom dovolil izenačenje, potem pa je v 97. minuti prišel do tesne zmage (2:1). Povratne tekme bodo v četrtek v Tiraspolu, Dublinu in Novem Sadu.

Olimpija gre naprej, šesto zmago v nizu, tretjo v evropskih kvalifikacijah je izpeljala po zdaj že preverjenem receptu glavnega ideologa igralne filozofije trenerja Victorja Sancheza.

»Ne vem, če je bila to najboljša Olimpija, in me ne zanima. Zanima me, da ne prejemamo golov, da jih dosegamo, da smo učinkoviti v obe smeri, da imamo posest žoge, napadamo na različne načine in smo potrpežljivi,« je Madridčan že raztegnil svoj krog prioritet na igrišču.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine