Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenski nogometaši nad Italijane z dvema napadalcema

Danes bo oživela tudi mlada slovenska ekipa. Primož Gliha: Tekma z Italijo je privilegij.
Primož Gliha nenehno ohranja visoko zbranost reprezentantov. FOTO: Tadej Regent
Primož Gliha nenehno ohranja visoko zbranost reprezentantov. FOTO: Tadej Regent
3. 9. 2020 | 06:00
3:41
Danes popoldne bo v Lignanu oživela tudi mlada slovenska nogometna reprezentanca (U-21). Slovenci bodo gostovali pri Italijanih in tako sprejeli nov zahteven izziv v pripravah na evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto pri nas in na Madžarskem.

»Vsi smo komaj čakali na zbor, deset mesecev od zadnje tekme je vendarle dolgo obdobje. Čaka nas trdo delo, saj lahko le z garaškim pristopom in načrtnim treningom nadomestimo kakovostni zaostanek za najboljšimi v Evropi, ki premorejo največ talentiranih igralcev,« je prepričan slovenski selektor Primož Gliha.


Manjkajo Mlakar, Bijol in Petrović


Nekdaj odlični napadalec nenehno ohranja visoko pripravljenost fantov, med katerimi tokrat ni poškodovanega Jana Mlakarja, Dejan Petrović in Jaka Bijol pa sta si prislužila klic selektorja ekipe A Matjaža Keka.

Primož Gliha uspešno vodi slovensko reprezentanco do 21 let.<br />
FOTO: Tadej Regent
Primož Gliha uspešno vodi slovensko reprezentanco do 21 let.
FOTO: Tadej Regent


»Fantom vseskozi govorim, naj tekmo z Italijo obravnavajo kot privilegij, kot je privilegij tudi to, da bomo igrali na euru 2021, za kar smo lahko zaslužni predvsem Uefi. V naši ekipi nihče ne izstopa, nimamo igralca, ki bi nam prinesel euro sam, zato bo v ospredju kolektivni pristop, kar pa – normalno – pogosto ne ustreza nekaterim menedžerjem,« je razmišljal Gliha, ko smo ga ujeli med zadnjim treningom v Novi Gorici, kjer začasno domuje slovenska odprava. Gliha premore dovolj izkušenj, da zna dobro igrati na pozitiven rezultat, ki dandanes edini šteje nekaj več. Večja posest žoge je zaman, če je igralci na igrišču ne nadgradijo z učinkovito igro in golom v mreži tekmeca.


Ključen bo dober skok


»V tekmi z Italijo bomo poskušali uveljaviti naš dober skok, ta prvina je namreč v dvobojih z močnejšimi in favoriziranimi tekmeci glavno orožje v lovu na pozitiven rezultat,« je razkril del taktike Gliha, ki želi vcepiti v miselnost fantov garaški, ponižen in maksimalno zbran pristop že na treningih, nato pa vse skupaj ponoviti proti Italijanom.



Gliha ne bo spreminjal koncepta in modela igre, ki mu je v zadnjem obdobju prinesel neverjeten niz pozitivnih rezultatov tudi v tekmah z najmočnejšimi na stari celini. Zadnje pripravljalno srečanje so Slovenci igrali sredi novembra, ko dvoboj s Portugalsko ni ponudil golov. Pred tem so mladi Glihovi upi premagali Madžarsko, Švico in Gruzijo, remizirali pa tudi z močnima Anglijo in Francijo.

Proti Italiji bo Gliha poslal v ogenj kar dva napadalca v njegovi standardni postavitvi. Verjetna začetna enajsterica Slovenije (3-5-2): Vekić; Zaletel, Gorenc, Brekalo; Karić, Gnezda Čerin, Rogelj, Horvat, Stojinović; Štor, Celar. J. S.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine