Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenke se spogledujejo z zgodovinskim nastopom na velikem tekmovanju

Izbranke selektorja Boruta Jarca bodo jutri v Kranju nadaljevale lov na drugo mesto v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2023.
Mateja Zver (levo) si želi, da bi zaigrala na velikem tekmovanju. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Mateja Zver (levo) si želi, da bi zaigrala na velikem tekmovanju. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
M. Š., STA
1. 9. 2022 | 13:55
1. 9. 2022 | 13:55
4:09

Slovenska ženska nogometna reprezentanca v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Avstraliji in na Novi Zelandiji, lovi drugo mesto, ki še vodi v dodatne kvalifikacije. Predzadnja tekma izbranke selektorja Boruta Jarca čaka jutri ob 18. uri v Kranju proti Kazahstanu, zadnji pa v torek, 6. septembra, ob 20.45 v Walesu.

Slovenke so na dosedanjih osmih tekmah v skupini I zbrale 14 točk in so ta čas na tretjem mestu, za drugouvrščenimi Valižankami pa zaostajajo za dve točki. Prvo mesto si je že zagotovila Francija, Grčija ima na četrtem mestu 13 točk, sledita pa še Estonija s tremi in Kazahstan, ki je še brez točk.

»Naše misli so zdaj pri Kazahstankah, šele po petkovi tekmi pa bomo lahko začeli razmišljati o gostovanju pri Walesu,« je za Nogometno zvezo Slovenije (NZS) povedal Jarc, ki pričakuje zaprto igro Kazahstank. »Pričakovati je, da bomo imeli veliko posest žoge. A me ta ne zanima posest prav dosti. Bolj me zanima konkretnost, usmerjenost proti golu, globina, prehajanje v zaključek in priložnosti,« je pristavil in pribil, da se čuti pomembnost tekme.

Mateja Zver: Brez podcenjevanja!

Kljub nekaj zdravstvenim težavam Jarc meni, da premorejo dovolj kakovosten kader, da bodo dosegli, kar si želijo. »Iz treninga v trening gremo v podrobnosti. Menim, da smo dobro pripravljene. Se pa zavedamo pomembnosti tekme. Potrebujemo tri točke proti Kazahstanu, potem se lahko pogovarjamo naprej,« je poudarila kapetanka Mateja Zver.

Ekipa se je zbrala v ponedeljek, proti Kazahstanu pa je v ospredju misel na zmago, nenazadnje so Slovenke slavile že pri njem v gosteh. »Pričakujem, da bomo odigrale resno in zavzeto. Brez podcenjevanja! Ključno bo, da bomo šle v tekmo s 100-odstotno miselnostjo. Kar ne bo blizu temu, se nam lahko maščuje in nas stane dragocenih točk. Svež je še spomin na tekmo proti Grčiji, proti kateri nismo bile pri stvari,« je opozorila Zverova.

Za našo reprezentanco, ki je ta čas najvišje v svoji zgodovini na lestvici Svetovne nogometne zveze (45.), bi bil preboj v dodatne kvalifikacije največji uspeh doslej. »Čuti se, da so to ključni in zelo pomembni dnevi za nas, saj lahko dosežemo nekaj, o čemer sanjamo že lep čas. Vemo, da smo sposobne, vemo, da zmoremo, da to izpeljemo, kot si želimo in hočemo. Potrebovale bomo tudi nekaj športne sreče, da izkoristimo svoje priložnosti in pokažemo vsem, da sodimo v sam vrh ženskega nogometa,« je poudarila in izpostavila: »Vso kariero si želim, da bi zaigrala na velikem tekmovanju. To bi bila krona kariere!«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine