Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenija z Oblakom v vratih nad Severno Irsko in San Marino

Selektor Matjaž Kek je objavil spisek slovenske nogometne reprezentance. Na njem je spet kapetan Jan Oblak, večjih presenečenj pa ni.
Matjaž Kek v prihodnjih dneh počasi pričakuje prihod reprezentančnih asov. Foto Miran Alijagić/NZS
Matjaž Kek v prihodnjih dneh počasi pričakuje prihod reprezentančnih asov. Foto Miran Alijagić/NZS
29. 8. 2023 | 12:28
29. 8. 2023 | 12:30
1:58

Slovenska nogometna reprezentanca začenja priprave na zelo pomembni kvalifikacijski tekmi v boju za evropsko prvenstvo prihodnje leto v Nemčiji. Prvo dejanje je tradicionalno potekalo na Brdu pri Kranju, selektor Matjaž Kek je razkril spisek reprezentantov, na katere bo računal v prihajajočem ciklusu. 

Kek je na spisek spet uvrstil Jana Oblaka, ki se je vrnil po poškodbi in brani tudi pri Atleticu. Večjih presenečenj na tokratnem seznamu ni, jedro reprezentance je že nekaj časa enako, je pa Kek zaradi načetega zdravja nekaterih adutov (Janža, Kurtić, ...) razkril, da ima v predpripravi še nekaj nogometašev, ki so pripravljeni, da vskočijo v kader in zakrpajo vrzeli, če bi te nastale. 

Slovenija je pred septembrskim delom kvalifikacij v dobrem položaju, nekoliko je vtis pokvaril le poraz s Finsko v Helsinkih, ki pa ne bo odločilen. Slovenci imajo vse v svojih rokah, že tekma s Severno Irsko v Stožicah (7.9., 20.45) pa bo pokazala marsikaj. Tri točke bi bile dragocene, po drugi strani bi poraz močno otežil pot do uvrstitve na EP. Stožice bodo skoraj povsem polne, morda celo razprodane, trenutno je na voljo še 3000 vstopnic. 

Nato sledi še gostujoča tekma s San Marinom (10. 9.), kjer bodo štele le tri točke. Nasprotnikov ne gre podcenjevati, a če Slovenija računa na preboj na EP, potem se s San Marinom ne bi smela preveč mučiti. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine