Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Slovenija je v Stožicah znova dihala kot eno

Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za evropsko prvenstvo zaokrožila z rekordnim številom zmag in točk.
Po 24 letih gre slovenska nogometna reprezentanca na zmenek z najboljšimi reprezentancami v Evropi. FOTO: Dejan Javornik/Delo
Po 24 letih gre slovenska nogometna reprezentanca na zmenek z najboljšimi reprezentancami v Evropi. FOTO: Dejan Javornik/Delo
21. 11. 2023 | 00:06
21. 11. 2023 | 00:09
5:17

V nadaljevanju preberite:

Deutschland, wir kommen! Slovenska nogometna reprezentanca se je po 24 letih drugič v zgodovini uvrstila na evropsko prvenstvo in se po tem izenačila z nastopi na svetovnih prvenstvih. V odločilni zadnji kvalifikacijski tekmi skupine H je premagala Kazahstan z 2:1 in potrdila drugo mesto. Pot proti Nemčiji, kjer bo že 2. decembra v Hamburgu žreb šestih skupin s po štirimi reprezentancami, je ob koncu prvega polčasa tlakovala enajstmetrovka.

Vse prej kot prepričljiva je bila 36. zmaga v 86. tekmi v zgodovini kvalifikacij in dodatnih kvalifikacij za EP, toda tudi neodločen razplet bi zadostoval. Še zlepa ni bilo preprosto, a v taktičnem dvoboju, ki je bil podoben šahovski bitki velemojstrov, v kateri je imel prednost igralec z belimi figurami, so sinoči beli Slovenci imeli prav to prednost.

»Veseli smo, srečni in ponosni, hvala Sloveniji za pozitivno energijo v zadnjih mesecih. Vse se je splačalo, za rod, ki so ga že imeli za 'luzerskega',« je povedal selektor Matjaž Kek.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine