Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Slovenci do prepričljive zmage na Cipru

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na Cipru v kvalifikacijah za EP 2025 zmagala s 3:0. Francija do treh točk proti BiH v sodnikovem dodatku.
Slovenska nogometna reprezentanca na Cipru. FOTO: NZS
Slovenska nogometna reprezentanca na Cipru. FOTO: NZS
13. 10. 2023 | 20:33
14. 10. 2023 | 07:41
2:45

Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je v Achnasu na Cipru igrala tretjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. Izbranci Milenka Aćimovića so proti domači vrsti zmagali s 3:0 (2:0). Naslednja kvalifikacijska tekma slovenske upe čaka v torek ob 18. uri, ko bodo v Murski Soboti gostili Avstrijo.

Slovenski nogometni upi so v tretjem dvoboju dosegli drugo zmago v kvalifikacijski skupini H. Po uvodnem zmagoslavju nad tekmeci iz Bosne in Hercegovine v Sarajevu z 2:1 so v predmestju Larnake danes na kolena položili še Ciprčane, v drugem dvoboju v Kopru pa so izgubili proti Francozom z 0:4.

Junak današnjega dvoboja je bil 20-letni Tio Cipot. Igralec Spezie v italijanski serie B je že v šesti minuti svoje soigralce popeljal do vodilnega gola po podaji Tjaša Begića, »vajo« pa je ponovil v 23. minuti po predhodni asistenci Davida Flakusa Bosilja.

Slovenski nogometaši so v nadaljevanju nadzirali potek dogajanja in v 76. minuti po zadetku Flakusa Bosilja potrdili pomembne tri točke. Že čez nekaj dni jih v največjem mestu v Prekmurju čaka obračun s severnimi sosedi, ki so na uvodnih dveh tekmah premagali tekmece iz BiH z 2:0, s Ciprčani pa igrali neodločeno 1:1.

Mladi Olimpijin napadalec Admir Bristrić (desno) je v dresu reprezentance BiH do 21 let zabil gola vodilnima v kvalifikacijski skupini Sloveniji in Franciji. FOTO: Leon Vidic/Delo
Mladi Olimpijin napadalec Admir Bristrić (desno) je v dresu reprezentance BiH do 21 let zabil gola vodilnima v kvalifikacijski skupini Sloveniji in Franciji. FOTO: Leon Vidic/Delo

Olimpijin napadalec zabil tudi Francozom

Na vrhu lestvice so Francozi s tekmo manj. Na gostovanju v Bosni in Hercegovini so do druge zmage prišli v sodnikovem dodatku, potem ko so po 28. minutah zaostajali. Za gostitelje je že drugi gol v kvalifikacijah (prvega je dosegel proti Sloveniji) zadel Admir Bristrić, ki je imel pri Olimpiji pod taktirko odstavljenega trenerja Joaa Henriquesa zgolj vlogo rezervista. Za trikolore sta zadela Rayan Cherki v 41. minuti in Arnaud Kalimuendo v 92. minuti.

Na EP bodo neposredno šle prvouvrščene ter tri najboljše drugouvrščene reprezentance iz vsake skupine. Preostale drugouvrščene bodo igrale dodatne kvalifikacije.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine