Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Oblakov Atletico slab drugoligaš. Ali kot WBA ali Fulham.

Na Stamford Bridgeu v Londonu se je Chelsea predstavil kot moštvo, ki lahko v tej sezoni preseneti tudi v nogometni ligi prvakov.
Thomas Tuchel odlično vodi Chelsea, s katerim se favoriti v ligi prvakov najbrž ne želijo pomeriti v četrtfinalu. FOTO: David Klein/Reuters
Thomas Tuchel odlično vodi Chelsea, s katerim se favoriti v ligi prvakov najbrž ne želijo pomeriti v četrtfinalu. FOTO: David Klein/Reuters
G. N.
18. 3. 2021 | 08:42
18. 3. 2021 | 08:47
3:13
»Superiorni Chelsea izločil najslabši Atletico v tej sezoni. To je Atleticova realnost,« je vodilni španski športni dnevnik Marca pospremil slovo madridskega kluba  v osmini finala lige prvakov. Spregledal ni niti ciničnega nasmeha Luisa Suareza ob odhodu z igrišča ob menjavi. Izkušeni Urugvajec in najboljši strelec Atletica v tej sezoni je imel za seboj še en klavrn večer v ligi prvakov, ki bi utegnila biti njegova zadnja.

Chelsea je s skupnim izidom 3:0 izločil Atletico. Tudi slovenski zvezdnik Jan Oblak ni mogel preprečiti pora ob zelo slabi predstavi Madridčanov.

Veliko pomenljivih poglavij je imela londonska tekma, za katero so španski komentatorji ocenili, da je bil edini agresivnejši trenutek rdeče-belih takrat, ko je Stefan Savić s komolcem udaril Antonia Rüdigerja in si prislužil izključitev.

Diego Simeone znova ni odstopil od svoje igralne filozofije in je ostal živ. FOTO: David Klein/Reuters
Diego Simeone znova ni odstopil od svoje igralne filozofije in je ostal živ. FOTO: David Klein/Reuters


Trener Diego Simeone je bil razočaranju navkljub zelo realen.

»Ne iščem izgovorov, ali je bila enajstmetrovka ali ne. To je bil trenutek, ki ga je sodnik tako razumel. Chelsea je bil boljši, in ko je nasprotnik boljši, mu lahko samo čestitamo. Zdaj se moramo usmeriti v prvenstvo in dvigniti formo. Normalno je, da je bil Suarez jezen, nogometaš vedno želi igrati,« je povedal Argentinec.

Atleticovo predstavo na Stamford Bridgeu je najbolj slikovito opisal nekdanji Chelseajev zvezdnik Joe Cole.

»Igral je kot najboljši angleški drugoligaši. Ali kot klubi z dna lestvice premier league, kot sta WBA in Fulham,« je bil neusmiljen 39-letni Anglež.


Tuchel piše zgodovino, Anglija na vrhu


S trinajsto zaporedno tekmo brez poraza (devet zmag, štijre neodločen izidi) se je nemški trener na Chelseajevi klopi Thomas Tuchel že vpisal v klubsko zgodovino. Po januarski menjavi Franka Lamparda se mu je imenitno posrečilo uglasiti orkester z zelo širokim naborom odličnih igralcev, med njimi veliko mladih. Nemec, lanski finalist lige prvakov na klopi Paris St. Germaina, je dal tudi jasno sporočilo.

Jan Oblak ni imel veliko dela, a pri obeh Chelseajevih golih ni mogel narediti veliko. FOTO: David Klein/Reuters
Jan Oblak ni imel veliko dela, a pri obeh Chelseajevih golih ni mogel narediti veliko. FOTO: David Klein/Reuters


"Zdaj sem prepričan, da si nihče ne želi za tekmeca dobiti Chelsea,« je povedal pred petkovim žrebom četrtfinalnih parov.

Chelseajeva zmaga je prinesla tudi menjavo vodilne države na klubski lestvici. Anglija je s koeficientom točk 18.928 prehitela Španijo, ki jih ima 16.785. Za njima je Italija s 15.000 in Nemčija s 14,928.

Anglija in Španija imata tudi enako koeficient točk v seštevku zadnjih petih let (95.140), toda do konca sezone bodo angleški klubi krepko izboljšali številko. Od sedmih klubov, ki so začeli tekmovanje v evropskih pokalih, je izpadel le Leicester. Italija ima predstavnika le še v evropski ligi (Milan, Roma), Nemčija pa dva v ligi prvakov (Bayern in Borussia Dortmund).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine