Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ministrica Kustec: Vadbe ekipnih športov in tekem ne moremo pričakovati tako kmalu

Vlada je na dopisni seji pogojno dovolila treninge registriranim športnikom po zakonu o športu.
Tovrstni prizori z nogometnih treningov najmanj nadaljnjih 14 dni še niso dovoljeni. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Tovrstni prizori z nogometnih treningov najmanj nadaljnjih 14 dni še niso dovoljeni. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
STA
6. 5. 2020 | 15:00
6. 5. 2020 | 16:14
6:22
Vlada je na dopisni seji dovolila treninge registriranim športnikom po zakonu o športu na ali v vseh športnih objektih in površinah v naravi, z izjemo objektov, ki so sestavni del vzgojno-izobraževalnih zavodov, ter tekmovanja do vključno državne ravni v individualnih panogah brez gledalcev, je povedala pristojna ministrica Simona Kustec.

»Odlok velja za 14 dni, potem bodo nadaljnji ukrepi odvisni od epidemioloških razmer in splošnih smernic zdravstvene stroke. A vadbe ekipnih športov in tekmovanj še ne moremo pričakovati tako kmalu,« je menila Kustečeva. Prepričana je, da se bodo posamezne panoge, vključno z Nogometno zvezo Slovenije, »modro odločile o nadaljevanju treningov in tekem«. V naslednjem obdobju pričakuje intenzivne pogovore o sproščanju ukrepov za ekipne športe, konkretnih datumov za njihove skupinske treninge in tekme pa ni navedla.


Telesni stik dovoljen le pri nekaterih individualnih športnih panogah


Pri tem morajo športniki, v tem sklopu jih je zajetih okrog 60.000, upoštevati vsa navodila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje okužbe z virusom sars-cov-2. To pomeni tudi, da ta čas še ni dovoljena vadba v skupinah, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb.

Ta čas še ni dovoljena vadba v skupinah, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb. FOTO: Mavric Pivk/Delo
Ta čas še ni dovoljena vadba v skupinah, saj je treba ves čas ohranjati razdaljo najmanj dveh metrov do drugih oseb. FOTO: Mavric Pivk/Delo


Telesni stik med športniki je dovoljen le pri tistih individualnih športnih panogah, kjer tekmovalna pravila panoge zahtevajo sodelovanje dveh za izvedbo (plesni par, judo ...), vendar izključno v delu tehničnega treninga in vsakič z istim partnerjem. Telesni stik več športnikov hkrati (nogomet, košarka, rokomet, odbojka ...) ni dovoljen, a ti lahko prav tako vadijo pod pogoji za individualne panoge.

Izvajanje športnih tekmovanj je dovoljeno do vključno državne ravni in to v individualnih športnih panogah, ki imajo evidentiran uradni tekmovalni sistem v skladu z zakonom o športu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine