Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šiška, nova postaja mariborskega zdrsa?

V 30. kolu 1. SNL nad Ljubljančane zdesetkani Mariborčani in pretepaški Sobočani.
Bravo je trn v Mariborovi peti. Aljoša Matko (v sredini), ki je pomemben del kariere zabijal gole za Šiškarje, a se zdaj poskuša utrditi v vijoličnem moštvu. FOTO:Jure Banfii/Sobotainfo
Bravo je trn v Mariborovi peti. Aljoša Matko (v sredini), ki je pomemben del kariere zabijal gole za Šiškarje, a se zdaj poskuša utrditi v vijoličnem moštvu. FOTO:Jure Banfii/Sobotainfo
24. 4. 2021 | 08:50
3:46
Mura je prva od vodilne četverice, ki lahko upočasni pohod Olimpije proti šampionski zvezdici. Zanjo bodo v nedeljskem derbiju 30. kola v Fazaneriji držali pesti tudi zdesetkani Mariborčani, a le če bodo danes z zmago opravili nalogo v Spodnji Šiški. Če ne, potem bodo držali pesti za zeleno-bele, saj bodo ogroženi na drugem mestu. Oči bodo uprte še v Domžale in Koper, kjer gostujeta predzadnje Celje in zadnja Gorica, ki je oživela upanje na obstanek.

Ljubljana: Bravo – Maribor (danes, sodnik Nejc Kajtazović, 16.15): Že v boljšem stanju, kot so zdaj, so Mariborčani trepetali v Sp. Šiški. Zdajšnja forma in predvsem stanje duha sta vse prej kot spodbudna, a sezono je treba izpeljati zlepa ali zgrda. Za trenerja Simona Rožmana bo vsekakor poučna in takšna, da bo novo sezono začel trdno na tleh in kot začetnik z izkušnjami. Poraz v Novi Gorici najbrž ni vrgel iz tira Šiškarjev, toda spomnil jih je, da zanje ni slabih. Ko to vedo, so vsakomur trn v peti, tudi boljšim. Toda tak Maribor, kot je, oslabljen in razmajan, ni boljši.

Domžalčani tudi po prekinitvi ostajajo spomladanski hit. FOTO: Leon Vidic/Delo
Domžalčani tudi po prekinitvi ostajajo spomladanski hit. FOTO: Leon Vidic/Delo


Domžale: Domžale – Celje (danes, David Šmajc, 18.00): Domžale šampion bi lahko odmevalo, če ne bi bilo korone. Celjani so se že poslovili od naslova prvaka, čeprav so jeseni po tihem še upali, da so lahko še šampionski. Kruta realnost je, da so ta trenutek najslabši v ligi in le zahvaljujoč jesenskemu izkupičku niso zadnji. Avtorja polomije sta ruski selektor Valerij Kolotilo in češki trener Jiři Jarošik. Prvi je izbral napačno moštvo, drugi pa vseskozi napačno enajsterico. A tako slabi Celjani le niso, da bi lahko bili še slabši.

Koper: Koper – Gorica (danes, Rade Obrenović, 20.00): Tudi večni optimist Ante Guberac je utihnil. Koper je celo pod vodstvom Rodolfa Vanolija kot izgubljena vojska. Na trenutke raztresena, spet drugič motivirana, a nemočna. Pokalna lovorika je največji domet, toda pot do nje je ob takšni formi zaprta. Tradicionalni primorski derbiji so bili sicer vedno napeti in nepredvidljivi, ta pa bo še posebej pomemben. Uspeh Goričane dobesedno vrača med žive.

Kidričevo: Aluminij – CB24 Tabor (nedelja, Alen Borošak, jutri 15.00): Zakaj je spet sodnik sosed iz bližnjega Sp. Dupleka? Enkrat letos, ko je bilo treba, je že – hote ali nehote – pomagal Aluminiju. Igrišče, ki je praviloma neprimerno za igro, je druga stvar za resen opomin gostiteljem. Pozitivna stvar je le moštvo, ki sicer bolj kot ne »rudari«, ampak je vseskozi na 120 odstotkih in najvišjih obratih. Trenerju Oskarju Drobnetu je delno oproščena taktike neigre, ker se Aluminij bori za obstanek. Sežanci so nevarni, ker so se po zmagi proti Muri sprostili.

Tekme Mure in Olimpije vselej prinašajo zanimiv boj, tako bo tudi jutri na skrajnem slovenskem severovzhodu. FOTO: Blaž Samec/Delo
Tekme Mure in Olimpije vselej prinašajo zanimiv boj, tako bo tudi jutri na skrajnem slovenskem severovzhodu. FOTO: Blaž Samec/Delo


Murska Sobota: Mura – Olimpija (nedelja, Dragoslav Perić, jutri 17.15): Sobočani se hudujejo na izključitvami, a brez učinka in predvsem neupravičeno. Nogomet ni tekmovanje v udarjanju. Prav neverjetno je, da je trener Ante Šimundža prestopil na drugo stran, med nogometne »suroveže«. Toda kdo ve, morda je le narekoval formo za nedeljski juriš in bitko za vse ali nič. Izkušenj in znanja ima toliko, da jih lahko deli tudi mlajšemu kolegu in tekmecu Goranu Stankoviću. Muri in Šimundži že poldrugo leto tekme proti Olimpiji ne gredo od nog. Pet tekem so Sobočani brez zmage, od tega so tri izgubili. Naj igrajo za morebitno bolj napeto šampionsko končnico, tri točke jih teoretično držijo v upanju, da je vse mogoče. Olimpija ne bi imela nič proti slabi igri s točko. A je favorit.
Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine