Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šimundža: To je bil korak naprej v dojemanju tekmovalnosti in resnosti

Po enem najsijajnejših nogometnih večerov v Murski Soboti je trener Mure Ante Šimundža misli že preusmeril v domače prvenstvo, ki ostaja klubska prioriteta.
Kapetan Žiga Kous (desno) v boju z Ljupčom Dorievom. FOTO: Voranc Vogel/Damjan Žibert
Kapetan Žiga Kous (desno) v boju z Ljupčom Dorievom. FOTO: Voranc Vogel/Damjan Žibert
J. K.
14. 7. 2021 | 07:50
14. 7. 2021 | 07:57
2:52
»Petarda« v mreži makedonskega prvaka Škendije odmeva, toda v taboru slovenskih državnih prvakov časa za slavje ni. Obramba naslova je na seznamu prioritet vsaj tako visoko kot preboj v katero od evropskih tekmovanj, kjer bodo muraši seveda po zaslugi sredine visoke zmage s 5:0, v Skopju so slavili z 1:0, v kvalifikacijah odigrali še najmanj šest tekem. 

image_alt
Gole zabijali, kot bi igrali na rock koncertu, ne v Fazaneriji


»Če sem si pred začetkom tekme predstavljal takšen rezultat? Po pravici povedano ne, po pravici povedano ne. Dosti več smo pričakovali z njihove strani, ampak danes smo bili na zelo visokem nivoju in zasluženo zmagali,« je po tekmi za Sportklub povedal trener črno-belih Ante Šimundža

Ta je že v prvem polčasu videl poletno predstavo svojih varovancev, ki jo je z lepim golom v 25. minuti kronal Luka Bobičanec. Po tem, ko so gostje ostali brez izključenega branilca Jana Krivaka, pa so doživeli enega večjih evropskih potopov v klubski zgodovini. Nino Kouter je s še eno mojstrovino v 45. minuti povišal na 2:0, po dveh golih Mihaela Klepača (54. in 87. minuta) in zadetku Žige Kousa (64.) pa je bila makedonsko-albanska mreža do vrha napolnjena, tako da so gledalci, zbralo se jih je več kot 3000, še kako prišli na svoj račun.


Videl tudi že boljše predstave


»Ni samo trening, celotna priprava na samo tekmo je zelo pomembna. Že po prvi tekmi sem dejal, da mi nismo bili v igralni obliki oziroma v principih, ki jih mi imamo, v Skopju takšni, kot smo si želeli. Tukaj sem videl našo prednost,« je nadaljeval Šimundža. »Naša najboljša predstava pod mojo taktirko? Ne, ne ... Imeli smo že dosti dobrih predstav, to je ena predstava, ki je naredila en korak naprej v ... Dojemanju tekmovalnosti in resnosti.«

image_alt
Prekmurci odpihnili Makedonce in si zagotovili najmanj šest tekem


Mura ta konec tedna začenja obrambo svojega prvega državnega naslova, v Fazanerijo prihaja sežanski Tabor, nato pa sledi prvi od dveh obračunov s serijskim bolgarskim prvakom Ludogorcem v nadaljevanju kvalifikacij za ligo prvakov. A Šimundža opozarja, da prioriteta ostaja domače prvenstvo.

»Če bi jim (nogometašem, op. a.) dal počitek, bi to pomenilo, da niso na pravem mestu. To pomeni, da je stvar zelo pomembna, v glavah morajo preklopiti na prvenstvo in verjamem, da bomo tudi s širokim kadrom, ki ga imamo, spremenili to miselnost in jo usmerili v slovensko prvenstvo. Moram povedati, da je slovensko prvenstvo naša prioriteta,« je sklenil Šimundža.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine