Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Simon Rožman trener Maribora

Po Sergeju Jakiroviću, Mauru Camoranesiju in začasnemu trenerju Saši Gajserju so vijolični ujeli še četrtega trenerja in tistega, ki so si ga najbolj želeli.
Simon Rožman se po poldrugem letu vrača v slovenski klubski nogomet. FOTO: Matija Djanješić/Cropix
Simon Rožman se po poldrugem letu vrača v slovenski klubski nogomet. FOTO: Matija Djanješić/Cropix
G. N.
20. 3. 2021 | 11:00
20. 3. 2021 | 12:06
3:21
Začelo se je s petkovimi prvimi zapisi, nadaljevalo z nočnim sporočilom za javnost za sklic današnje novinarske konference, končalo pa se je s potrditvijo novega trenerja.

Petnajstkratni slovenski nogometni prvak Maribor je v tej sezoni po Sergeju Jakiroviću, Mauru Camoranesiju in začasnem trenerju Saši Gajserju ujel še četrtega trenerja in tistega, ki si ga je zaželel še pred Jakirovićem – Simona Rožmana.

»Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenili so mi lepo dobrodošlico. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa s svojo ekipo prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi bili v bližnji in daljni prihodnosti uspešni ter izpolnili klubske cilje,« je uvodoma dejal Rožman.

Sedemintridesetletni Štorčan (6. aprila bo dopolnil 38 let) se je prejšnji mesec po poldrugem letu razšel z Rijeko in je že bil želja odstavljenega športnega direktorja Oliverja Bogatinova. Rožmana je nato prepričal novi športni direktor Marko Šuler


Rožman: Maribor ima vsebino in dušo


»Vodstvo kluba mi je predstavilo svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo kakovost, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgoročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi,« je še dejal Rožman.

Maribor in Rožman sta sklenila triletno pogodbo, mladi strokovnjak, ki je v Sloveniji deloval pri Celju in Domžalah pa naj bi izpeljal pomladitev ter igralno prenovo, v kateri bi imeli več vloge igralci vzgojeni v mariborskem klubu. Rožman si je zagotovil tudi večja pooblastila pri igralskih okrepitvah.

Pomladitev je Maribor sicer začel s podaljšanjem pogodbe s 36-letnim (30. marca bo dopolnil 37 let) Marcosom Tavaresom in 34-letnim Rokom Kronavetrom (7. decembra bo dopolnil 35 let).

»Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri zamislih glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina so zgovorni, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega mladega trenerja z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu,« je ob predstavitvi izjavil Šuler.

Ob tem je še pristavil: »To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, to ve Simon in morajo tudi igralci.«

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine