Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Simon Rožman priznal, da ne more več pomagati

Predsednik Rečanov Damir Mišković pojasnil ozadje slovesa slovenskega trenerja.
Simon Rožman je v kratkem obdobju na klopi Rijeke pustil močan pečat, kar je priznal tudi predsednik kluba Damir Mišković. FOTO: Vincent West/Reuters
Simon Rožman je v kratkem obdobju na klopi Rijeke pustil močan pečat, kar je priznal tudi predsednik kluba Damir Mišković. FOTO: Vincent West/Reuters
F. T.
4. 3. 2021 | 15:00
1:54
Nogometaše Rijeke je prejšnji teden zapustil slovenski trener Simon Rožman. Celjan je vodstvu kluba ponudil odstop, ki ga je predsednik Damir Mišković sprejel in nato ustoličil novega trenerja Gorana Tomića. Mišković, ki je vrsto let odlično sodeloval z Matjažem Kekom, je v pogovoru za hrvaški portal Index spregovoril o aktualnem položaju Rečanov, pojasnil je tudi odhod Rožmana s položaja trenerja.

»Ni me presenetilo, ko mi je Rožman povedal, da odhaja. Ustvaril je fantastične rezultate na klopi Rijeke – osvojili smo hrvaški pokal, se uvrstili v skupinski del evropske lige in bili solidno pozicionirani v hrvaškem prvenstvu. Ko smo premagali Dinamo v prvem kolu nadaljevanja sezone, smo pomislili, da lahko naredimo nekaj več, toda očitno nismo mogli,« je ocenil Mišković.


»Igralci so padli v depresijo, trener pa tudi«


Zakaj je prišlo do padca rezultatov pod trenerjem, ki je deloval ob Kvarnerju med 23. septembrom 2019 in 27. februarjem 2021? Rožman je vendarle prinesel pokalno lovoriko, v evropski ligi 2020/21 pa je osvojil štiri točke v zahtevni skupini, v kateri so igrali še Napoli, Real Sociedad in AZ Alkmaar.

»Začelo se je v Varaždinu, kar 'naenkrat' to ni bila le tekma, ki bi jo igrali igralci in trener, da ne odpiram vnovič zakulisnih tem (v mislih je imel sodnike op. a.). Igralci so padli v depresijo, trener pa tudi. Morali smo opraviti zamenjavo, Rožman je namreč priznal, da ne more več pomagati,« je pojasnil Damir Mišković.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine