Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Šeško sodeloval v akciji za zmagoviti gol Lepziga

Nogometaši kluba iz Saške, za katerega ob slovenskem reprezentančnem napadalcu igra tudi Kevin Kampl, so uspešno odprli novo sezono v elitni nemški ligi.
Benjamin Šeško je bil med začetniki akcije za zmagoviti gol Leipziga. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
Benjamin Šeško je bil med začetniki akcije za zmagoviti gol Leipziga. FOTO: Annegret Hilse/Reuters
M. Š., STA
24. 8. 2024 | 18:38
24. 8. 2024 | 21:15
2:59

Slovenska nogometaša v elitni nemški ligi Kevin Kampl in Benjamin Šeško sta novo sezono odprla z zmago. Njun Leipzig je v uvodni tekmi danes z 1:0 premagal Bochum. Že včeraj je prvak Bayer Leverkusen v gosteh s 3:2 ugnal Borussio Mönchengladbach, danes pa je Stuttgart, ki je bil v prejšnji sezoni drugi, izgubil pri Freiburgu (1:3).

Saška zasedba, Kampl je tekmo začel in odigral do konca, Šeško pa je iz igre odšel v 74. minuti, se je morala za prvo zmago kar potruditi. Edini gol je, po Šeškovi ukradeni žogi, dosegel Antonio Nusa v 59. minuti. Gostitelji so sicer v zadnjih minutah igrali brez kapetana Willyja Orbana, ki je po prekršku v 85. minuti prejel rdeči karton. Bochum številčne prednosti ni izkoristil in Leipzig je tako dosegel tesno zmago.

Po preobratu pa so izgubili nogometaši Stuttgarta, lani drugouvrščeni za prvakom Bayerjem. Proti Freiburgu so sicer dobro začeli, Ermedin Demirović je poskrbel za vodstvo že v drugi minuti, toda Lukas Kübler je izenačil še v prvem delu. V nadaljevanju sta Ritsu Doan in Kübler v razmaku sedmih minut zadela dvakrat in zmaga je ostala v Freiburgu.

Hrvat Andrej Kramarić je zabil vse tri gole za Hoffenheim. FOTO: Daniel Roland/AFP
Hrvat Andrej Kramarić je zabil vse tri gole za Hoffenheim. FOTO: Daniel Roland/AFP

Trojček Hrvata Andreja Kramarića

Prvi trojček v novi sezoni bundeslige je dosegel Hrvat Andrej Kramarić, ki je poskrbel za vse tri gole Hoffenheima; ta je novinca v ligi Holstein Kiel premagal s 3:2. Po zanesljivem vodstvu z 2:0 in 3:1 je ob koncu za nekaj razburjenja poskrbel Shuto Machino, ki je znižal na 2:3, toda novinec med nemško elito bo moral na prvo točko še počakati.

Že sinoči je prvak Bayer prvnstvo odprl s tremi točkami. Pri Borussii Mönchengladbach je kazalo na gladko zmago, toda gostje so zapravili vodstvo z 2:0 in domači nogometaši so v 85. minuti izenačili na 2:2. Bayer je v slogu prejšnje sezone zmagoviti gol dosegel globoko v sodnikovem dodatku (11. minuti), ko je Florian Wirtz izkoristil najstrožjo kazen z končnih 3:2.

Borussia Dortmund je zvečer gostila Eintracht Frankfurt. Zmago je finalistom lige prvakov prejšnje sezone, pri katerih zaradi poškodbe še ni zaigrala največja okrepitev Serhou Guirassy, zagotovil rezervist Jamie Gittens. Ta je v igro vstopil v 59. minuti, potem pa dosegel gola v 72. minuti in sodnikovem dodatku.

Jutri bo do prejšnje sezone serijski prvak Bayern München gostoval pri Wolfsburgu, predstavil pa se bo še drugi novinec St. Pauli, ki bo gostil Heidenheim.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine