Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Salah v polno, Liverpool spet na vrhu

Rdečim sta zmago v Southamptonu v končnici zanimive tekme prinesla Mohamed Salah in Jordan Henderson.
Mohamed Salah je čustveno praznoval odločilni zadetek. FOTO: Reuters
Mohamed Salah je čustveno praznoval odločilni zadetek. FOTO: Reuters
5. 4. 2019 | 23:08
6. 4. 2019 | 00:05
2:22
Liverpool se je po srečni zmagi proti Tottenhamu spet izvlekel iz kočljivega položaja in zavzel prvo mesto na lestvici premier league. V Southamptonu je uprizoril zasuk po zaostanku z 0:1 in zmagal s 3:1.

Kazalo je, da se bodo rdeči opekli na jugu Anglije, a potem je prvi zvezdnik ekipe Jürgena KloppaMohamed Salah, ki v zadnjem času ni našel strelske forme, v 80. minuti končno zadel v polno. Zmago gostov je potrdil kapetan Jordan Henderson v 86. minuti.

Shane Long je Southampton popeljal v vodstvo. FOTO: Reuters
Shane Long je Southampton popeljal v vodstvo. FOTO: Reuters


Svetnike je v vodstvo popeljal Shane Long že v deveti minuti, v 36. pa je z glavo s prvim golom za Liverpool izenačil Naby Keita in postavil izid prvega polčasa. Liverpoolova zmaga je bila zaslužena, saj je imel več strelov na gol (5:1) in mimo njega (7:6) ter kar 70-odstotno posest žoge.

Liverpool je tekmo odigral že nocoj, ker ga v torek čaka srečanje s Portom v četrtfinalu lige prvakov. V premier league ima dve točki prednosti pred Manchester Cityju, a tudi tekmo več.

Jordan Henderson je poslušal veselje Liverpoolovih navijačev. FOTO: Reuters
Jordan Henderson je poslušal veselje Liverpoolovih navijačev. FOTO: Reuters


Liverpool, 18-kratni prvak, že od leta 1990 čaka na novo lovoriko v ta čas najboljši ligi na svetu. Salah je zadel prvič po osmih tekmah, njegov gol pa je bila prava mojstrovina. To je bil njegov 50. zadetek za Liverpool. Šest minut kasneje je v polno zadel še rezervist Henderson in razveselil armado navijačev, ki so preglasili domače na štadionu St. Mary.

»To je bila velika zmaga. Zmagati moramo na vsaki tekmi. Pokazali smo karakter,« je bil ponosen na moštveni duh Henderson. Trener Klopp verjame, da bo v svoji četrti sezoni pripeljal Liverpool na vrh: »Zdaj imamo 82 točk, to je ogromno, ta liga je nora, vsi čakajo na nas. Ponosen sem, neverjetno!«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine