Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rusi kljub sankcijam ne bodo zapustili Uefe

Ruska nogometna zveza (RFS) ne razmišlja o selitvi izpod dežnika Evropske (Uefa) v Azijsko nogometno zvezo (AFC).
Predsednik Nogometne zveze Rusije in predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft Aleksandr Djukov. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters
Predsednik Nogometne zveze Rusije in predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft Aleksandr Djukov. FOTO: Maksim Šemetov/Reuters
Š. R.
18. 5. 2022 | 18:00
1:25

Potem ko so v javnosti zaokrožile govorice, da Ruska nogometna zveza (RFS) razmišlja o selitvi izpod dežnika Evropske (Uefa) v Azijsko nogometno zvezo (AFC), so Rusi to zanikali. Predsednik RFS Aleksandr Djukov, tudi predsednik uprave naftnega podjetja Gazprom Neft, je zatrdil, da ruska zveza nikdar ni razmišljala o tej potezi, da ostaja del Uefe in da želi še naprej sodelovati v njenih delovnih telesih in izvršnem odboru Uefe.

image_alt
Čeferin: Nevtralnost Uefe v letu 2022 ni več vzdržna

»Tega sploh nikdar ni bilo na mizi, vsaj jaz nisem zasledil take namere, a bi jo zagotovo, če bi obstajala. Rusija ostaja del Uefe,« je zatrdil Djukov. Djukov, nekdanji predsednik peterburškega kluba Zenit, je zanikal selitev Rusov v Azijo.

To je storil le nekaj dni po tem, ko je predsednik Uefe Aleksander Čeferin podvomil v resničnost špekulacije o odhodu Rusov iz Uefe in to podkrepil z besedami, da bi »ruski nogomet v tem primeru nazadoval za sto let«.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine