Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Rumena podmornica kraljevi ladji preprečila mirno plovbo

V 16. kolu španskega nogometnega prvenstva poraz državnega in evropskega prvaka.
Gerard Moreno je iz enajstmetrovke prinesel zmago rumeni podmornici. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Gerard Moreno je iz enajstmetrovke prinesel zmago rumeni podmornici. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
7. 1. 2023 | 19:06
7. 1. 2023 | 21:51
1:44

V sobotni uvodni tekmi 16. kola španske nogometne lige je Villarreal z 2:1 premagal madridski Real in mu zadal šele drugi poraz v sezoni. Na lestvici tako v vodstvu ostaja Barcelona, ki ima enako število točk (38), a bo svojo tekmo, derbi proti Atleticu Jana Oblaka, igrala v nedeljo. Za Villarreal je to prva domača zmaga proti madridski zasedbi po več kot sedmih letih. Junaka triumfa za rumeno podmornico sta bila Yeremy Pino in Gerard Moreno.

Po prvem polčasu brez zadetkov, a z nekaj priložnostmi na obeh straneh, so v nadaljevanju pritisnili domači in praktično v prvi nevarni akciji povedli, ko je Moreno lepo našel Pina. Sledilo je izenačenje gostov, potem ko je Real po ogledu posnetka dobil najstrožjo kazen zaradi igre z roko Juana Foytha, zanesljivi izvajalec je bil Karim Benzema.

A so do enajstmetrovke zaradi podobnega razloga, z roko je igral David Alaba, prišli tudi domači, Moreno pa je v 63. minuti postavil izid 2:1, ki je bil tudi končni. Real je ob koncu sicer pritisnil, a ostal brez še enega zadetka.Že v petek je Elche izgubil s Celto z 0:1, z enakim izidom je Valencia doma klonila proti Cadizu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine