Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ronaldinho gledal, Messi reševal

Pred tekmo lige porvakov med PSG in Leipzigom sta se prisrčno objela slavni Brazilec in njegov argentinski naslednik, ki je nato popeljal Parižane do zmage.
Nekdaj enega od najboljši nogometašev na svetu Ronaldinha Gaucha pariški navijači niso pozabili, kot ga ni Lionel Messi. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
Nekdaj enega od najboljši nogometašev na svetu Ronaldinha Gaucha pariški navijači niso pozabili, kot ga ni Lionel Messi. FOTO: Benoit Tessier/Reuters
G. N.
20. 10. 2021 | 09:05
1:54

Ronaldinho Gaucho je bil nekoč nogometni vladar Pariza, potem še Barcelone. Brazilec, ki po koncu kariere polni rumene strani, se je sinoči ustavil v mestu luči in si ogledal dvoboj Paris St. Germaina in Leipziga, a največ pozornosti je požel njegov prisrčni pozdrav z Lionelom Messijem, ki je slabi dve uri pozneje z dvema goloma zrežiral zmago s 3:2 proti žilavim Nemcem.

Argentinec je bil tisti »otrok«, ki je nekdanjega čarovnika objel kot otrok očeta in mu na najboljši način izkazal spoštovanje. Tega si je 41-letni Ronaldinho zaslužil v obdobju, ko je bil prvi zvezdnik Barcelone, Messi pa le nadarjeni fant. Prav Brazilec je prevzel mentorsko vlogo in Messija s pomočjo trenerja Franka Rijkaarda popeljal v svet nogometnih čarovnij, česar najboljši nogometaš na svetu nikoli ni pozabil.

Ronaldinha se je po koncu kariere oprijel sloves razsipnega zabavljača, ki se je znašel v številnih aferah. Med drugim naj bi skopnelo tudi njegovo bogastvo in da je ostal le pri nekaj evrov, česar pa mnogi ne verjamejo. Nasprotno, prepričani so, da ima dovolj milijonov €, a so skriti pred dacarji.

Ronaldinho je postal tudi ambasador pariškega kluba, od katerega je leta 2003 prestopil k Barceloni. Zanj je plačala 32,5 milijona evrov odškodnine.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine