Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Roman Abramovič po treh letih spet v Londonu

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič dolgo ni mogel obiskati štadiona Stamford Bridge, na katerem domuje londonski klub Chelsea.
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič in izraelski predsednik Isaac Herzog. FOTO: Twitter
Lastnik Chelseaja Roman Abramovič in izraelski predsednik Isaac Herzog. FOTO: Twitter
F. T.
23. 11. 2021 | 16:00
1:29

Lastnik Chelseaja Roman Abramovič dolgo ni mogel obiskati štadiona Stamford Bridge, na katerem domuje londonski klub Chelsea, katerega lastnik je 55-letni ruski tajkun iz mesta Saratov. Na Stamford Bridgeu je gostil izraelskega predsednika Isaaca Herzoga, skupaj sta si ogledala razstavo umetniških slik v čast športnikov, preminulih v holokavstu.

Izraelska vlada je objavila tudi fotografije Abramoviča in Herzoga med njunim pogovorom na štadionu v Londonu. Prav Herzog je bil namreč tudi eden od pokroviteljev razstave, ki je nastala kot del kampanje »Reci ne antisemitizmu«. Roman Abramovič je imel v zadnjih letih prepoved vstopa v Veliko Britanijo, klub je obiskal prvič po treh letih!

V Veliko Britanijo z izraelskim potnim listom

Leta 2018 mu je namreč poteklo delovno dovoljenje za prebivanje v Veliki Britaniji, novega pa mu niso odobrili. Iznajdljivi podjetnik je zaprosil za izraelski potni list, s katerim lahko nemoteno vstopa tudi v Veliko Britanijo in si bo med drugim ogledoval tudi tekme Chelseaja, sinoči je bil na sporedu prav derbi med Chelseajem in Juventusom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine